HERKKUHAUKI MIRJAN TAPAAN
1 kg haukifilettä (pakasta vähintään vuorokausi)
LIEMI 1:
3 dl vettä
3 dl etikkaa
3 rkl karkeaa merisuolaa
LIEMI 2:
1 dl öljyä
2 dl vettä
1,4 dl sokeria
Lisäksi purkkeihin: sipuliviipaleita, paloiteltuja valkosipulinkynsiä, tilliä, valko- ja roseepippuria kokonaisena, laakerinlehteä
Kiehauta ja jäähdytä molemmat liemet. Sulata ja paloittele haukifileet haarukkapaloiksi ja laita ne laakeaan kulhoon. Kaada liemi 1 kalapalojen päälle ja anna vaikuttaa 3 tuntia. Kaada suolaliemi pois. Lado kalapalat, sipulit ja mausteet säilykepurkkeihin kerroksittain ja kaada liemi 2 päälle. Herkkuhauki on valmista syötäväksi 1-2 päivän kuluttua ja se säilyy viileässä noin kaksi viikkoa.