Maistuvat kyläjuhlat

Tapahtumat

Maistuvat muonitukset–koulutus Joensuussa

Maistuvat muonitukset–koulutus Joensuussa Marttakeskuksessa (Koskikatu 5-7) 21.4. klo 10-14

Koulutus on tarkoitettu kaikille Maistuvat kyläjuhlat järjestäneille, niitä suunnitteleville sekä kaikille, joille koulutuksesta on hyötyä kylien tapahtumissa. Aiheina ovat keittiöpäällikön parhaat vinkit kylän ruokajuhlien suunnitteluun ja lähiruoka. Päivän kouluttajana on Kerubin keittiöpäällikkö Mikko Härkönen. Mikko on kokenut konkari Ilosaarirockista ja monista isoista ruokajuhlista, niistä on kiva kuulla ja ammentaa ideoita omiin tapahtumiin. Makuvankkurin Teemu Virrantalo piipahtaa esittelemässä lähiruoka-autoa tuotteineen. Välipalaa kyläjuhlahengessä teemme yhdessä Mikko Härkösen ja Tiina Anola-Pukkilan ohjauksessa.

Ohjelma

Päivä aloitetaan tuulahduksella ja kuulumisilla Pohjois-Toscanan Codiponten ja lähellä olevien pikkukylien kyläjuhlatunnelmista. Voisimmeko soveltaa Italian ideoita omiin kyläjuhliin?

Pohjoiskarjalaisiin Maistuviin kyläjuhliin keskitytään teemoilla:

  • Toteutuskelpoisia ideoita, mitä ruokia voisi tehdä kylätalon juhlissa, kodalla, nuotiolla, grillipaikalla?
  • Rosvopaistia vai jotain muuta lihaa, kalaa, kasviksia kesäjuhliin? Miten?
  • Ruuanvalmistuslaitteita, pannuja, savustin, soppatykki ym. Voisimmeko vuokrata, ostaa tai rakentaa itse?
  • Miten paljon varataan ruokaa?
  • Mistä astiat, millaiset? Vai tarvitaanko astioita ruokailjoille?
  • Miten jaetaan työt? ym. ym.

Kysellen ja yhdessä ideoiden saamme juuri omiin juhliin sopivaa ja tarpeellista tietoa. Välillä tehdään ja syödään yhdessä välipalaa ja kahvitellaan. Samaan aikaan Taitokorttelissa järjestetään Maaseutu tulee kaupunkiin -päivä, siellä voidaan käväistä yhdessä sovittuun aikaan. Koulutus on osallistujille maksuton.

Ilmoittautumiset:

https://www.martat.fi/tapahtuma/maistuvat-muonitukset-koulutus-marttakeskus-joensuu/

Linkkejä:

Makuvankkuri on pohjoiskarjalainen lähiruokamyymäläauto, joka liikennöi maaliskuusta 2018 alkaen kyydissään kattava valikoima seudun pientuottajien laadukkaimpia lähi- ja luomutuotteita. http://makuvankkuri.fi/index.html