yrttisuolat
sieniajapannu
13975381_587837038055728_4006085905648152401_o
14205994_597011410471624_5633933456732907643_o
_MG_7555
_MG_7598
lähiruoka
Maistuvat kyläjuhlat

Etusivu

Etusivu

Tervetuloa Maistuviin kyläjuhliin!

Maistuvat kyläjuhlat-hanke on tarjonnut kylä- ja yhdistystoimijoille opinto- ja koulutuspaketteja tapahtumien itsenäiseen tuottamiseen, aina tapahtumaluvista järjestyksenvalvojakoulutuksiin asti. Lisäksi on tuunattu perinnereseptejä ja tutustuttu lähiruokamahdollisuuksiin.

Hankkeen innostamana kylillä on järjestetty kymmeniä erilaisia Maistuvia kyläjuhlia. Tavoitteena on ollut jättää ruokamuistoja, jotka herättävät hymyn kasvoille ja kannustavat kyläläisiä uusien perinteiden luomiseen.

Näillä sivuilla voit tutustua tapahtumajärjestämisen koulutuspakettiin, löydät maukkaat reseptit juhliin ja voit inspiroitua pidetyistä juhlista.

Yhteistyöllä

Yhteisiä juhlia on vietetty mm. Syödään yhdessä-päivän, Suomen luonnonpäivän, Osta tilalta! -päivän yhteydessä. On pidetty sadonkorjuun juhlaa, elokuvailtaa, monikulttuurisuuspäivää. Mukana on ollut niin rosvopaistin laittoa kuin hyönteisherkkuja. Juhlat ovat tavoittaneet niin kyläläiset kuin kesäasukkaatkin. Kaikkiaan yhteisen pöydän ääreen on kerääntynyt runsas joukko juhlijoita. Tarjolla on ollut satokauden herkkuja sekä oman kylän lähiruokaa, laatulihasta aina kasviksiin saakka.

Maistuvat kyläjuhlat -hanketta toteuttavat Pohjois-Karjalan Martat ja Maaseudun Sivistysliitto vuosina 2017 – 2019. Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseuturahasto, Joensuun seudun maaseutupalvelut, Keski-Karjalan maaseutupalvelut ja Pielisen-Karjalan kunnat.

Katso tunnelmia maistuvista kyläjuhlista

Luo oma Maistuva kyläjuhla

Lähde siis luomaan oma maistuva kyläjuhla! Mikä olisi meidän yhdistyksen tapahtuma tänä vuonna? Mitä suunniteltaisiin yhdessä naapuriyhdistysten kanssa? Rohkeasti ideoimaan,  lopputulos on taatusti maukasta, ja hauskaa.

Inspiraatiota ja ideoita omiin Maistuviin kyläjuhliin ympäri maan!

 

Ilo elää Pohjois-Karjalassa ja hyvässä ruuassa! #maistuvatkyläjuhlat #syödäänyhdessä #ruokamaakunta  #mslfi #martat

Maistuvat kyläjuhlat -julkaisu

Maistuvat kyläjuhlat ideoineen ja resepteineen löytyy opasvihkosena. Lue sähköisesti tai kysy oma kappaleesi Pohjois-Karjalan Martoilta tai Maaseudun Sivistysliiton Joensuun toimistolta.

Klikkaa julkaisuun tästä!

Maistuvat reseptit

Maistuvan kyläjuhlan keskiössä on monesti maukas yhdessä valmistettu ruoka.

Hankkeen koulutusten ja tapahtumasuunnittelujen yhteydessä on pidetty ruokatuunauspajoja. Esimerkkejä Maistuvissa kyläjuhlissa käytetyistä resepteistä on myös koottu ylös.

Katso lisää Ruokatuunaus sivuilta.