Kunta ja minä -teemavuosi haastaa tunnustamaan kotikuntasuhteita

Nyt on kunta ja minä -teemavuosi! Haluamme lisätä vuoropuhelua kotikunnista ja -seuduista sekä tuoda esille ihmisten kotikuntasuhteita, joita voi olla niin monenlaisia kuin on lähteneitä, jääneitä ja palanneita ja ikuisia seilaajia. Suhteissa on rakkautta, kipeyttä, valjuutta, kaihoa – millainen se sinulla on?

Monet kunnat haluavat lisätä vuoropuhelua asukkaiden kanssa ja kuulla, millaisia tunteita ja ajatuksia kotikunta herättää. Useat poismuuttaneet myös miettivät paluuta juurilleen, esimerkiksi maaseudulle. Kotikuntasuhde ei ole yksiselitteinen: suhteita voi olla moniin kuntiin ja niihin voi sisältyä rakkautta ja rosoisuutta. Haluamme kuulla kaikenlaisia tarinoita ja muistoja, joita sana ”kotikunta” saa mielessäsi liikkeelle.

Kotikuntasuhde on kuin ystävyyssuhde, jota kannattaa vaalia. 

Välitämme ilmiannot ja terveiset kuntiin ja kutsumme kuntia keskustelemaan kotikuntasuhteesta eri näkökulmista. Teemavuotemme huipentuu Kotkan Kotiseutupäivillä 8.-10.9.

Millaisista asioista muodostuu koulutuspäällikkö Virpin kotikuntasuhde? Katso Virpin tarinat videoilta.

Kotikuntasuhde voi liittyä vahvasti johonkin paikkaan ja yhteisöön. Koulutuspäälliköllemme Virpi Skipparille merkityksellinen paikka kotikuntasuhteen rakentumisessa on ollut Katajasuon hevostalli Kotkassa.

Erilaiset elämäntilanteet muuttavat kotikuntasuhdettamme. Kun yhteydet juurillemme pysyvät elävinä, voi poismuuttaneista tulla kotikunnan uusia vierailijoita, lomailijoita, etätyöntekijöitä ja ehkä jopa paluumuuttajia.
Myös koulutuspäällikkömme Virpi Skippari kertoo haaveilevansa joskus paluusta Virolahdelle. Sekä lähtemisestä että paluusta voi tehdä juhlaa!

Tunnusta kotikuntasuhteesi!

Kerro meille omasta kotikuntasuhteestasi linkin takaa löytyvällä lomakkeella, joko nimelläsi tai anonyymisti. Keräämme tunnustuksia 31.5. saakka. Viemme terveisesi kotikuntaan ja teemme tunnustuksista nostoja kanavillamme. Yhteystietonsa jättäneet osallistuvat Maahengen ja Maaseudun Sivistysliiton tuotepaketin arvontaan kesäkuussa.

Tunnusta kotikuntasuhteesi

TULOSSA! Kunta ja minä -webinaarit keväällä 2023 – seuraa tapahtumakalenteria!