5E kylät Pohjois-Suomi

Tule mukaan!

Hankkeen touhuihin osallistuminen on mahdollista monella tavalla: osallistumalla tapahtumiin, opintomatkoille tai työpajoihin ja järjestämällä yhteisiä tapahtumia kanssamme. Esimerkkejä tapahtumista ovat..

Kyläillat

Mitä vähähiilisyys, kiertotalous ja biotalous oikein tarkoittavatkaan? Miten näitä mahdollisuuksia voisi teidän kylällänne paremmin hyödyntää? Olisiko joitain asioita tarpeen kehittää parempaan suuntaan?

Kutsutaan koolle kyläilta! Tulemme mielellämme kertomaan lisää aihealueen teemoista ja pohdiskelemaan yhdessä teidän kylänne tarpeita ja mahdollisuuksia. Kaipaako kierrätys parannuksia, kiinnostaako energian tuotanto lähialueen puuhakkeesta? Rakennetaanko porukalla kyläläisten ja kylätalon katolle aurinkokeräimiä? Perustetaanko lähiruokapiiri? Tuumaillaan yhdessä!

Energiakävelyt

Nämä ovat tutustumiskäyntejä kohteisiin (koteihin, yrityksiin, kylätaloille, maatiloille..) jossa on jo toteutettu  paikallista uusiutuvaa energiaa hyödyntävä ratkaisu. Kenties rakennus lämmitetään maalämmöllä, käyttövesi aurinkokeräimellä. Tuottaako katolla sähköä aurinkopaneeli? Mennään tutustumaan!

Mikäli sinulla on kohde, johon voisimme tulla vierailulle, otathan yhteyttä Mariin.
Yhteystiedot löytyvät etusivulta.

Ympäristöluotsaukset

Ympäristöluotsit ovat vertaisihmettelijöitä, joiden kanssa voi tutustua oman lähiseudun ympäristöön, sen historiaan, nykytilaan ja parempaan tulevaan. Ympäristöluotsauksen teemoja voivat olla esimerkiksi kierrätys ja kompostointi, uusiutuvat energiamuodot, ympäristötaide, yhteisöllisyys, tee-se-itse, paikan adoptio (esimerkiksi käyttämättömän tilan “adoptointi” yhteiskäyttöön) jne. Haluaisitko oman kyläsi / yhdistyksesi väelle ympäristöluotsausta johonkin tiettyyn teemaan liittyen? Ota yhteyttä niin suunitellaan teille sopiva luotsaus! Yhteystiedot löytyvät etusivulta.

Koulutamme hankkeen aikana myös uusia ympäristöluotseja. Koulutuksista ilmoitellaan paikallisissa tiedotusvälineissä, facebookissa ja sähköpostitiedotteissa.

Opintomatkat

Hankkeen aikana on tarkoitus tehdä kaksi opintomatkaa hankealueen ulkopuolelle. Voisimme esimerkiksi käydä tutustumassa kylälle sähköä ja lämpöä puuhakkeesta tuottavaan laitokseen, biokaasua tuottavaan maatilaan ja samalla piipahtaa muutamassa muussa kohteessa. Opintomatkoista ilmoitellaan paikallisissa tiedotusvälineissä ja hankkeen facebook – ja sähköpostitiedotteissa.

Voit myös jättää yhteystietosi ja -ideasi allaolevalla lomakkeella!

Your Name (required)

Your Email (required)

Your Message