5E kylät Pohjois-Suomi

5E kylät Pohjois-Suomi

5E kylät

5E kylät – Vähähiiliset yhteisöt -hankkeen tavoitteena Pohjois-Suomessa on innostaa ja aktivoida maaseudun asukkaita ja yhteisöjä mukaan vähähiilisyyttä edistävien toimien toteuttamiseen. Hankkeen toimien avulla lisätään alueen yhteisöjen tietoisuutta siitä, millaisia konkreettisia toimia kylätasolla voi tehdä vähähiilisyyden edistämiseksi.

Teemme kaksivuotisen hankekautemme aikana erilaisia neuvonta-, innostamis-, tiedotus- ja koulutustoimenpiteitä. Järjestämme kaikille hankealueen kiinnostuneille kylille ja muille maaseudun toimijoille tarkoitettuja seminaareja, opintomatkoja, lyhytkoulutuksia, esittely- ja neuvontatilaisuuksia sekä työpajoja erilaisista hankkeen teemoihin liittyvistä aiheista.

Tutustumme esim. aurinkoenergian, puuhakkeen ja biokaasun tuotantoon ja käyttöön. Järjestämme kompostointi- ja kierrätystyöpajoja ja huussin-tuunausta-neittavalla-10-9-16opintomatkoja. Koulutamme kylille ympäristöluotseja ja rakennamme ympäristötaidetta. Tule mukaan!

Ajankohtaista tietoa hankkeen toiminnasta päivittyy Facebook-sivullemme Pohjois-Suomi / 5E kylät – Vähähiiliset yhteisöt.

Hankkeen toiminta-aluetta ovat Paltamo, Puolanka, Vaala ja Kajaanin maaseutualueet.

Lisätietoja
Mari Korhonen
projektikoordinaattori
p. 0400 987 001
etunimi.sukunimi @ msl.fi

 

OJ-Leader-vaakapalkki

 

 

Tallenna

Tallenna