Ajankohtaista

Hiiliviisasta kesää!

KESKI-SUOMI. Keski-Suomen 5E kylät – vähähiiliset yhteisöt -hanke hiiliviisastelee eri kesätapahtumissa.

Viitasaaren Kymönkoskella järjestetään kierrätysmateriaaleja hyödyntävä, kaikille avoin ympäristötaidetyöpaja 16.-18.6. Ympäristötaidetyöpaja on osa tänä vuonna jo 12. järjestettävää Kymönkosken taidekesää. Työpajan ohjaajana on kuvataiteilija Virpi Lehto. Viikonlopun aikana on tarkoitus luoda näkyviä kokonaisuuksia ja reittejä Kymönkosken nuorisoseurantalon maastoon. Taideteosten luomiseen voi osallistua kuka vain ja paikalla voi viipyä koko viikonlopun tai vaikka vain käväistä jonain päivänä.
Lue lisää tapahtuman sivuilta >>

Päivä Onnenlaaksossa 15.7.2017 klo 10-19 on hiiliviisas! Viime vuonna suuren suosion saanut Päivä Onnenlaaksossa -maaseututapahtuma esittelee maalais- ja kyläelämää aidossa ympäristössä Saarijärvellä. Esillä koteja, maatiloja, eläimiä, koneita ja käyntikohteita. Tänä vuonna tapahtuma on entistä hiiliviisaampi: vierailijoita kannustetaan suosimaan pyöräilyä ja kävelyä kohteiden välillä, ottamaan mukaan omia juomapulloja ja kuppeja, joita voi täyttää lähdevedellä ja huussit sekä kuivakäymälät on nostettu tapahtumakartalle. Lue lisää >>

Koivistonkylä Äänekoskella on perustanut yhteisen puutarhan. Kaikille avoimet palstatärskyt viljelyksiä hoidellen ja yhdessäolosta nauttien jatkuvat läpi kesän tiistaisin klo 18. Viljelylaatikot ovat Koiviston koulun pihassa, niin lapset voivat leikkiä samalla kun vanhemmat hoitavat viljelyksiä. Lue lisää yhteisestä puutarhasta LuoKSe-hankkeen sivuilta >>

Kohti vihreää Walesia matkaamme lokakuussa, 16.-20.10. Matka on tarkoitettu pohjoisen Keski-Suomen asukkaille, kylätoimijoille ja hiiliviisaudesta kiinnostuneille toimijoille. Kiertomatkalla vierailemme Walesin kestävän kehityksen kohteissa ja tutustumme paikalliseen kylätoimintaan. Ilmoittaudu 23.6. mennessä ja lue lisää >>

Tulossa syksyllä / talvella
29.-30.9. Syötävän hyvä piha – permakulttuuripäivät (Viitasaari/Pihtipudas -akselilla)
Tuunausmatka II
Energiateemainen matka