Yhteistyökumppanit

Women and Sustainable Hunting -konferenssi

Elokuussa 17.-19.8., samaan aikaan Karhu- ja Villiruokafestivaalien kanssa, Ilomantsiin kokoontuu lähes sata metsästävää naista ympäri maailmaa. Neljättä kertaa järjestettävän Women and Sustainable Hunting (WaSH) -konferenssin aiheena on tällä kertaa Nainen ja karhu -menneisyydestä nykyaikaan.

Suomen karhuvaltaisimmassa pitäjässä pidettävässä konferenssissa käsitellään karhun roolia suomalaisen kulttuurin ja eränkäynnin näkökulmasta. Kansainvälisessä työpajassa keskustellaan myös karhuun ja suurpetoihin liittyvistä ajankohtaisista haasteista Euroopassa.

WaSH -konferenssin taustalla on kansainvälisen riistansuojeluneuvoston (CIC) naisten toimintaa koordinoiva Artemis – työryhmä. WaSH – konferenssin tavoitteena on toimia metsästävien naisten ajankohtaisten asioiden foorumina sekä kansainvälisen metsästävien naisten toiminnan verkostoitumistapahtumana.

Joka toinen vuosi järjestettävään kansainväliseen konferenssiin on osallistunut 80-100 vierasta ympäri maailmaa. Konferenssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopassa. Suomen tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Suomen Metsästäjäliitto ry ja emännöinnistä vastaa Pohjois-Karjalan Jahtinaiset ry.

 

Lisätietoja:

Heli Siitari, toiminnanjohtaja, Suomen Metsästäjäliitto, sposti: heli.siitari@metsastajaliitto.fi

Sari Järvinen, viestintäpäällikkö, Suomen Metsästäjäliitto, sposti: sari.jarvinen@metsastajaliitto.fi