Timo Teittinen

Timo Teittinen

Timo Teittinen, Juva, Etelä-Savo

Timo Teittinen on 54-vuotias maanviljelijä, joka on koko ikänsä harrastanut käsitöitä ja opetellut itse veistämistä. Hän tykkää veistää puu-ukkoja, karhuja, lintuja ja kukka-aiheisia veistoksia aina kulloistenkin ideoiden mukaan.

Teittinen käyttää moottorisahan lisäksi kaikenlaisia laitteita, mutta mieluisin väline on moottorisaha. Viimeistelyssä käytetään myös muita välineitä. Teittinen pyrkii tekemään työn niin, että se on sahattu huolellisesti, kuviot ovat kolmiulotteisia ja teoksesta saa selvän kuvan.

Teittisen mielestä veistämisessä mukavinta on, että siinä aika kuluu nopeasti ja veistäminen vie mukanaan. Haastavinta on palojen sahaaminen niin, että niitä ei lähde liikaa pois. Teittisen mielestä hyvällä veistäjällä on oltava hyvä hahmottamiskyky ja kyky tehdä veistos kolmiulotteisesti. Teittinen ei ole osallistunut aiemmin kilpailuihin, eikä hän ole ollut Ilomantsissa ennen.

Tämän vuoden aiheesta “liike ja vauhti”, Teittiselle tuli mieleen työ, jossa jotain liikettä pitäisi olla kunnolla näkyvissä. Teittisellä on ennakkosuunnitelma, mutta pölli pitää kuitenkin aina ensin katsoa ja oksan paikat kannattaa hyödyntää.

Teksti: Mette Kainulainen ja Julia Luukkanen

In English

Timo Teittinen is a 54-year-old farmer, who has been interested in crafts his whole life and learnt how to sculpt on his own. He likes to sculpt men, bears, birds and flowers from wood, whatever inspires him at the given moment.

In addition to a chainsaw Teittinen uses many kind of machines, but he likes the chainsaw the best. When he finishes the sculpture he uses other tools. Teittinen strives to saw carefully, make the shapes three-dimensional and come up with a well-defined final result.

Teittinen thinks that the nicest thing about sculpting is that time goes quickly and he finds it very inspiring. The most challenging thing is to saw so that you don´t take away too much. Teittinen thinks that a good sculptor must have good perception skills  and the ability to sculpt in 3D.

Teittinen hasn´t taken part in competitions before or ever been to Ilomantsi. The theme of this year is GoBearGo, and Teittinen thinks that the sculptures really need to reflect that. Teittinen has some plans, but he first needs to see his tree trunk and take advantage of the spots where there have been branches.

Translation into English: Elina Hynninen, Rosa Loijas