Timo Peiponen

Timo Peiponen

Timo Peiponen, Karstula, Keski-Suomi

Timo Peiposen kiinnostus puunveistoon alkoi jo yläasteella käsitöitä tehdessä. Puun kanssa työskenteleminen jatkui puusepäksi kouluttautumisen myötä. Aikaisemmin Timo Peiponen on veistellyt esimerkiksi kotkia ja pöllöjä. Karhujen veistäminen alkoi noin puoli vuotta sitten.

Peiponen ei ole aiemmin ollut mukana karhunveistokisoissa, mutta kokemusta yleisön edessä veistämisestä hänellä on. Yleisön edessä veistäminen ei ole hänen mielestään sen kummempaa, mutta se on kriittinen paikka, jossa kaikki pitäisi saada onnistumaan oikein ja pitäisi myös voida kommentoida työtään.

Karhun veistämisessä hankalimpana Timo Peiponen pitää pään ja silmien veistämistä. Hän kuitenkin osaa korjata virheet: esimerkiksi jos karhulta leikkaisi korvan, voi sille tehdä luppakorvan. Parasta puunveistossa on, että se on mukavaa ajankulua. Veistäminen ulkona, kun on hyvä sää ja ei kelloa, josta katsoa aikaa – silloin aika menee nopeasti!

Teksti: Arttu Koivuniemi ja Valentin Vänskä

In English

Timo Peiponen got interested in wood sculpting already in the secondary school. He trained to be a carpenter. Peiponen has sculpted eagles and owls. He started to sculpt bears about half a year ago.

Peiponen has sculpted in front of an audience, but he hasn’t been involved in bear sculpting competitions before.

He thinks that the hardest part of sculpting a bear are the head and the eyes. Even if something goes wrong he can fix it. He thinks that the best thing in sculpting is that it is such a nice way to spend some time outside when the weather is nice.

Translation: Essi Kautto