Tapio Vääräsmäki

Tapio Vääräsmäki

Tapio Vääräsmäki, Viitasaari, Keski-Suomi

Tapio Vääräsmäki on 29-vuotias ja hän tekee ammatikseen perinneveistoa ja moottorisahaveistoksia. Tapio on veistänyt parin vuoden verran. Tapio tykkää tehdä veistoksia, joissa on eläinaihe ja hän myös tykkää tehdä asiakkaan pyytämiä veistoksia. Tapion veistoksissa on hänen oma tunnusmerkki. Hänen teosten tunnusmerkit ovat jalustassa olevat linnut tai nimikirjaimet.

Tapio käyttää moottorisahan lisäksi rälläkkää. Tapion kiinnostuksen aloitti puukolla veistäminen ja eläinveistoksien teko. Mukavinta veistämisessä on eläinten teko ja se, että teos on omaa tekoa. Haastavinta veistämisessä on se, että puu ei halkeaisi. Tapio yrittää ennaltaehkäistä puun halkeamista.

Tapion ensimmäinen veistokisa oli viime vuonna Karhufestivaaleissa, ja uudelle osallistujalle napsahti heti kilpailun toinen sija.

Teksti: Aleksi Hassinen

In English

Tapio Vääräsmäki is a 29-year-old and he makes chainsaw sculptures and traditional timbers for a living. Now he has been making sculptures for two years. His favourite topic is animals, but he is happy to make any sculptures his customers ask. His distinctive mark in his sculptures are birds and initials in the stand.

Tapio uses a chainsaw and an angle grinder. He first got interested in carving with a knife and then he made animal sculptures. The best thing in sculpting is carving animals and that the sculptures are his own handiwork. The most difficult thing is to stop the wood getting cracked.

Tapio’s first competition was last year’s Bear Festival, where he won the second prize.

Translation: Lotta Hakkarainen