Suuren järven syvä hengitys

Suuren järven syvä hengitys

Pe 16.8.2019 klo 18.00-19.30 Runonlaulajan Pirtti, Parppeintie 4 C, Suuren järven syvä hengitys, alustus ja keskustelua ihmisen mielen suhteesta luontoon. Alustajana ekoteologi Pauliina Kainulainen. Vapaa pääsy. Järj. Kohtuus-liike ja Ilomantsin Museosäätiö.

Suuren järven syvä hengitys – alustus ja keskustelua ihmisen mielen suhteesta luontoon

Alustajana ekoteologi Pauliina Kainulainen, joka on julkaissut aiheesta kirjan. Illan teema avaa pohdintoja mm. siitä, miten mieli ei ole erillinen luonnosta ja maisemasta. Niiden molempien elpyminen ja ennallistaminen riippuvat toisistaan.

Miten voi löytää tyynen mielen ympäristöahdistuksen keskellä? Miten kanavoida luonnon tasapainon järkkymisen aiheuttaman surun voima toimintaan paremman, kohtuullisemman elämänmuodon puolesta?

Ilta jatkaa pohjoiskarjalaisen Kohtuus vaarassa -kansalaisliikkeen aloittamaa luontosuhteen pohdiskeluun keskittyvien tilaisuuksien sarjaa. Ks. tarkemmin www.kohtuusvaarassa.com. Vapaa pääsy, tervetuloa!

”Millaista on vuorovaikutus luonnon kanssa? Miten järvet ja metsät tukevat hiljentymistä ja hyvinvointia? Ekoteologina tunnetuksi tullut Pauliina Kainulainen jatkaa omaperäistä pohdintaa ihmisen, luonnon ja uskonnon yhteydestä. Hän tekee matkaa kohti syvempää tietoisuutta siitä, miten ihminen voisi elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Tienviittoina ovat alkuperäiskansojen elämäntavat, kohtuuden kulttuuri, metsien, vaarojen ja järvien opetukset. Samalla Kainulainen etsii kristinuskon tulkintaa, joka huomioi perinteisen kotoperäisen kulttuurimme. Ikivanha maan viisaus johdattaa niin henkilökohtaiseen mielenmuutokseen kuin aktiiviseen toimintaan koko luomakunnan hyväksi. Pauliina Kainulainen on teologian tohtori ja pappi. Hänet tunnetaan ekoteologisena ajattelijana, joka huomioi tutkimusaiheissaan myös naisnäkökulman. Kainulainen toteuttaa omaa elämäntapamuutostaan toimimalla Enonkosken luostariyhteisön pappina. Hän toimii aktiivisesti Kohtuusliikkeessä, joka on järjestänyt jo kuusi Kohtuus vaarassa -seminaaria. Pielisen rannalla, Kolia vastapäätä oleva kesämökki on paikka, jossa Kainulainen hiljentyy luonnon äärellä.”

Lähde: www.akateeminen.com