Karl Jõumees

Karl Jõumees

Karl Jõumees, Pärnumaa, Viro

Karl Jõumees on ollut kiinnostunut puunveistosta melkein koko ikänsä. Armeijassa ollessaan hän näki internetissä kuvia veistoksista ja päätti kokeilla itse. Varsinaisesti hän on veistänyt nyt neljä vuotta. Hän on veistellyt monenlaisia eläinaiheita – hirviä, pöllöjä, koiria ym. Erityistä lempiaihetta hänellä ei ole, hän tykkää ylipäätään tehdä eläimiä.

Karl Jõumees rakastaa moottorisahojaan, hän on jopa nimennyt ne tyttöjen nimillä, mm. Mia, Rita, Gertrud, Carmen. Hankalimpana hän pitää oikeanlaisen puun löytämistä veistämistä varten. Ihmiset pystyvät tunnistamaan hänen työnsä tunnusmerkistä, jonka hän laittaa jokaiseen työhönsä.

Karl Jõumees on osallistunut aikaisemmin Virossa järjestettävään Varbola Puupäevad -kilpailuun. Karhufestivaaleille hän osallistuu nyt toista kertaa ja on myös käynyt Ilomantsissa aikaisemmin hiihtämässä.

Teksti: Arttu Koivuniemi, Valentin Vänskä

In English

Karl Jõumees has been interested in wood sculpting almost his whole life. While he was in the army he saw pictures of sculptures on the internet and he decided to try it himself. He has sculpted now for four years. He has sculpted many different kinds of animals – moose, owls, dogs and so on. He doesn’t have a favourite subject, he likes to sculpt animals overall.

Karl Jõumees loves his chainsaws. He has even named them with girl names like Mia, Rita, Gertrud and Carmen. The hardest thing is finding the right wood for sculpting. People can recognise his works from his signature mark which he carves in every work.

Karl Jõumees has earlier taken part in Varbola Puupäevad -competititon in Estonia. He is attending Bear Festival now for the second time, and has also been skiing in Ilomantsi before.

Translation: Iida Haaranen