Kari Onninen

Kari Onninen

Kari Onninen, Lahti, Päijät-Häme

Kari Onninen on lahtelainen, 53-vuotias myyjä. Kotoisin hän on Kuhmosta. Hän on veistänyt noin 13 vuotta. Eniten hän veistää karhuja, mutta pitää myös esimerkiksi moottoripyörien ja lentokoneiden veistosta. Moottorisahan lisäksi hän käyttää myös akkusahaa.

Kari Onninen innostui veistämisestä mentyään kymmenen kuukautta kestäneelle hirsi- ja veistokurssille, josta veistointo lähti nousuun. Veistämisessä on hänen mielestään mukavinta nähdä valmis työ ja oman kädenjäljen laatu. Haastavinta on saada työstä sellainen kun haluaa. Onnisen mukaan hyvällä veistäjällä pitää olla hahmotuskykyä.

Kari Onninen on käynyt lukuisissa SM-kisoissa ja saavuttanut kunniamaininnan. Karhufestivaaleille hän on osallistunut jokaisella kerralla, ja kertoo että festivaaleilla on hyvät järjestelyt ja Ilomantsissa on mukava käydä.

Teksti: Rosa Loijas ja Elina Hynninen

In English

Kari Onninen is a 53-year-old seller. He was born in Kuhmo but now he lives in Lahti. He has been interested in carving for 13 years. Onninen took part in a carving- and timber course for ten months  and that was his turning point. His favourite themes are bears, motorbikes and airplanes. Mostly he carves bears.

He thinks that the best thing about carving is to see the final result and the quality of his handiwork. The most difficult thing in carving is to make the sculpture look like he imagined it. The most important quality of a sculptor is perception.

Kari Onninen has taken part in numerous SM-competitions and achieved an honorable mention. He has participated in the Bear Festival every time it has been organized. He thinks that Bear Festivals have been organized very well. It’s nice to visit Ilomantsi.

Translation: Lotta Hakkarainen