Kari Onninen

Kari Onninen

Kari Onninen, Lahti, Päijät-Häme

Kari Onninen on lahtelainen, 52-vuotias varastomyyjä. Kotoisin hän on Kuhmosta. Hän on veistänyt noin 12 vuotta. Eniten hän veistää karhuja, mutta pitää myös esimerkiksi moottoripyörien ja lentokoneiden veistosta. Moottorisahan lisäksi hän käyttää myös akkusahaa.

Kari Onninen innostui veistämisestä mentyään kymmenen kuukautta kestäneelle hirsi- ja veistokurssille, josta veistointo lähti nousuun. Veistämisessä on hänen mielestään mukavinta nähdä valmis työ ja oman kädenjäljen laatu. Haastavinta on saada työstä sellainen kun haluaa. Onnisen mukaan hyvällä veistäjällä pitää olla hahmotuskykyä.

Kari Onninen on käynyt yhdessätoista SM-kisassa ja saavuttanut neljännen sijan ja kunniamaininnan. Karhufestivaaleille hän on osallistunut jokaisena neljänä vuonna, ja kertoo että festivaaleilla on hyvät järjestelyt ja Ilomantsissa on mukava käydä.

Teksti: Rosa Loijas ja Elina Hynninen

In English

Kari Onninen is a 52-year-old storage worker. He was born in Kuhmo but now he lives in Lahti. He has been interested in carving for 12 years. Onninen took part in a carving- and timber course for ten months  and that was his turning point. His favourite themes are bears, motorbikes and airplanes. Mostly he carves bears.

He thinks that the best thing about carving is to see the final result and the quality of his handiwork. The most difficult thing in carving is to make the sculpture look like he imagined it. The most important quality of a sculptor is perception.

Kari Onninen has taken part in eleven SM-competitions and achieved the fourth place and honorable mentions. This is his fifth time in Bear Festivals. He thinks that Bear Festivals have been organized very well. It’s nice to visit Ilomantsi.

Translation: Lotta Hakkarainen