Karhu ja mehiläiset -peli

Karhu ja mehiläiset -peli

Karhufestivaaleille kehitelty uusi Karhu ja mehiläiset -lautapeli on syntynyt vanhasta perinteisestä Kettu ja hanhet -lautapelistä. Venäjän Karjalassa vuonna 2018 Pyhäjärven ja Nuosjärven kylien välisessä yhteistyössä herätettiin henkiin vanha Kettu ja hanhet -lautapeli. Karhufestivaalia varten uuden Karhu ja mehiläiset -lautapelin nimen keksijät ovat: Ljubov Ivanova Pyhäjärveltä, Oxana Rassokha Joensuusta ja Timo Reko Joensuusta.

Kettu ja hanhet- lautapeli on hyvin vanha peli. Pelin historian mukaan noin vuonna 1000 Kettu ja hanhet-lautapeli mainitaan Islantilaisissa saagoissa. Pelilautoja on löydetty ympäri Eurooppaa. Venäjälle peli tuli Skandinaviasta ja levisi koko maahan sekä oli suosiossa myös Venäjän Karjalassa. Venäjän Karjalassa pelisäännöt muuttuivat sekä niihin liitettiin karjalaisia ominaisuuksia. Peli muistuttaa šakkia. Peli kehittää ongelmanratkaisukykyä ja logiikkaa. Pelisäännöt ovat yksinkertaisia.

Pyhäjärvi, Nuosjärvi ja Veskelys kylien ryhmä on herättänyt vanhan pelin eloon yhteistyössä. Pelilaudan tekijät ovat Nuosjärveltä, pelin pelinappuloiden tekijät ovat Pyhäjärveltä sekä karhun tekijä Veskelyskylästä. Eli vanha perinteinen peli yhdistää 3 kylää: Prääsän piiristä Pyhäjärven kylä ja Nuosjärven kylä sekä Suojärven piiristä Veskelyksen kylä.

Tervetuloa tutustumaan peliin ja pelaamaan!

Karhufestavaaleilla Ilomantsin torilla to 15.8. klo 14  alkaen sekä pe 16.8. klo 11 lähtien