Juri Vavulin

Juri Vavulin

Juri Vavulin, Tallinna, Viro

Juri Vavulin on harrastanut veistoa viisi vuotta. Hän on tehnyt monenlaisia veistoksia, mutta karhun ainoastaan kerran – ja myöhemmin hän vielä muunsi sen rotaksi!

Jokaisessa uudessa muodossa on Vavulinin mielestä haastetta. Usein yksinkertainen on haastavinta. Jokaisella veistäjällä on Jurin mielestä omanlaisensa, persoonallinen tyyli. Niin myös hänellä itsellään, mutta sen tarkempi määrittely ja sanoiksi pukeminen on vaikeaa.

Juri Vavulin on osallistunut Virossa maineikkaaseen Varbola Puupäevad -kilpailuun. Tämä on ensimmäinen kerta, kun hän osallistuu Karhufestivaaleihin.

Teksti: Arttu Koivuniemi ja Valentin Vänskä

In English

Juri Vavulin, from Estonia, has been into carving for five years. He has made different kinds of sculptures but only one bear. To crown it all, afterwards he turned it into a rat ! Every new shape is a new challenge. Sometimes the most simple thing is also the hardest one. In his opinion every sculptor has their own distinct style. His style is not easy to verbalize and define.

This is Vavulin´s first time to take part in Bear Festival but he has participated in the famous Varbola Puupäevad -competititon in Estonia.

Translation: Lotta Hakkarainen