Jari Kinnunen

Jari Kinnunen

Jari Kinnunen, Suomussalmi, Kainuu

Jari Kinnunen on ammatiltaan huolto-/kirvesmies. Hän on veistänyt kuusi vuotta, ja veistoksia on syntynyt noin 300. Omasta mielestään hän kuitenkin on veistäjänä harrastelija. Kinnunen veistää mieluiten mahdollisimman isoja eläimiä moottorisahalla. Veistostensa ominaistyylinä hän pitää eläimen karvoituksen tekemistä, ja hänen karhunsa myös ovat aina nauravaisia.

Inspiraation veistämiseen Jari Kinnunen on napannut veistäjä Hannu Kyllöseltä. Kinnusen mielestä veistämisessä mukavinta on ajan kuluminen ja puiden parissa työskentely. Tärkein ominaisuus hyvällä veistäjällä on tietoisuus siitä mitä lähtee veistämään, Kinnunen pohtii.

Jari Kinnunen on ollut maailmanmestaruuskisoissa kokeilemassa kisaamista, ja Ilomantsissa hän on nyt kolmatta kertaa. Kinnunen pitää Ilomantsia hyvänä tapahtumapaikkana Karhufestivaaleille.

Teksti: Eveliina Pelkonen, Jonna Karppi

In English

Jari Kinnunen is a serviceman and a carpenter. He has carved for six years and he has made about 300 sculptures. He thinks that he is only an amateur. Kinnunen likes to carve as big animals as possible. The bears he makes always look happy.

Kinnunen has got inspiration from the sculptor Hannu Kyllönen. The best things in carving are that it is such a good way to pass time and working with wood. The most important thing is having an accurate intuition of what you want to sculpt.

Kinnunen has taken part in the World Championships and is coming to Ilomantsi for the third time. Kinnunen thinks that Ilomantsi is a great place to organize Bear Festivals.

Translation: Essi Kautto