Igor Kyllinen

Igor Kyllinen

Igor Kyllinen, Oulu, Pohjois-Pohjanmaa

Igor Kyllinen on 32-vuotias metsätyönjohtaja. Hän muutti Venäjältä Suomeen vuoden 2017 lopulla. Kyllinen opiskelee suomen kieltä ja toivoo työllistyvänsä jatkossa rakennusalalle. Puunveistoa hän on harrastanut kolme vuotta. Innostus syttyi Kyllisen nähtyä puunveistoa videolta. Sahan käyttö oli hänelle entuudestaan tuttua, ja niinpä syntyi ensimmäisenä veistoksena pieni siili.

Opastusta veistämiseen Igor Kyllinen sai alkuvaiheessa kokeneemmalta valkovenäläiseltä puunveistäjältä sekä katsomalla videoita YouTubesta. Lempiaiheita hänelle ovat eläimet. Enimmäkseen hän veistää karhuja, mutta myös metso, kotka, pöllö ja kalat ovat päätyneet aiheiksi. ”Karhuveistoksiani on sanottu vähän minun itseni näköiseksi”, Kyllinen toteaa.

Igor Kyllinen tykkää kokeilla ja keksiä uusia aiheita ja saada työn tulokset näkyville. Mukavalta hänestä tuntuu se, että veistäessä voi ikään kuin antaa puulle uuden elämän. Vaikeimpana veistämisessä hän pitää ilmeen ja elävän näköisen vaikutelman luomista. Hyvän veistäjän ominaisuuksina hän pitää ahkeruutta ja maltillisuutta, mutta myös sitä, että on aidosti kiinnostunut töistään.

Igor Kyllinen ei ole osallistunut aikaisemmin veistokilpailuihin. Karhufestivaaleilla hän on nyt mukana ensimmäistä kertaa, ja on mielissään päästessään veistämään lempieläintään. Veistoon ryhtyessään Kylliäisellä on mielessään ennakkosuunnitelma, mutta työn kuluessa tulee usein tehdyksi muutoksia.

Teksti: Raija Kallioinen

In English

Igor Kyllinen is a 32-year-old foreman. He moved from Russia to Finland at the end of 2017. Kyllinen studies Finnish and hopes to work in the construction industry in the future. He has been interested in wood sculpting for three years. His enthusiasm for wood sculpting began when he saw a video about sculpting. The use of the saw was already familiar to him, and his first sculpture was a small hedgehog.

At the start Igor Kyllinen got guidance from YouTube videos and from a more experienced wood sculptor from Belarus. His favorite subjects are animals. Mostly, he sculpts bears, but also wood grouses, eagles, owls and fishes have ended up as his subjects. “My bear sculptures have been said to look a bit like myself”, Kyllinen states.

Igor Kyllinen likes to try and come up with new topics and see the results of his hard work. The best thing about sculpting is that you can give the tree a new life. The most difficult aspects of sculpting are the carving of facial expressions and making the sculpture feel alive. According to him good sculptors need to be hard-working and patient, but most importantly they must be truly interested in their work.

Igor Kyllinen has not previously participated in sculpture competitions. He is now competing for the first time at the Bear Festival and he is pleased to sculpt his favorite animal. Kyllinen has a preliminary plan in mind when making the sculpture, but changes are often made during the process.

Translation into English: Valentin Vänskä