Leo Löppönen

Leo Löppönen on eläkeläinen, entinen erityisopettaja, joka asuu Savonlinnassa. Hän on veistänyt nuorena, mutta jätti harrastuksen kesken, sillä moottorisaha tuntui liian suurikokoiselta. Hän aloitti harrastuksen uudelleen jäätyään eläkkeelle. Löppönen veistää enimmäkseen eläimiä, mutta aiheistossa on myös poikkeuksia. Hänellä ei ole mitään tiettyä vakiintunutta lempityökalua, vaan hän käyttää niitä tarpeen mukaan. Löppönen on aina pitänyt muotoilusta ja hän on myös opettanut metallin muotoilua. 

Mukavinta veistämisessä on aina nähdä työn tulos, ja vaikeinta on saada veistos elävän näköiseksi. Leo on kehitellyt puusta myös ns. karvapintaa. ”Tällä tekniikalla syntyneitä veistoksia voi silittää, kuin oikeita eläimiä”, kertoo Leo.

Tärkeinä veistäjän ominaisuuksina Löppönen pitää käden ja aivojen yhteistoimintaa sekä pitkähermoisuutta. ”Maltti on valttia”, hän kiteyttää.  

Leo Löppönen on kisannut Ilomantsissa useita kertoja aikaisemminkin. Hän on voittanut muun muassa puunveiston SM-pikakisan sekä Haminan pikakisan. Leo voitti myös vuonna 2022 Keiteleellä järjestetyn moottorisahausveiston Suomen mestaruuden ja on tällä hetkellä hallitseva Suomen mestari.

Leo Löppönen

Syntynyt 1955.
Asuu Savonlinnassa.
Veistää pääasiassa eläimiä.
Erilaisten veistotekniikoiden kehittäminen kiinnostaa.
Osallistunut aiemmin Karhufestivaalin veistokilpailuihin vuosina 2018, 2019 ja 2020.
Facebook: Veistotaiteilija Leo Löppönen

IG @leolopponen