Ajankohtaista

Lumenveiston SM-kilpailu Ilomantsissa juhlistaa Pohjois-Karjalan merkkivuotta

Ilomantsi kutsuu lumenveistäjiä kilpailemaan suomenmestaruudesta 19.–21.2.2021.

ILO!LUMI-kilpailua käydään kunnan nimen innoittamana teemalla ”ilo”. Sarjoja on kolme: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Toiminnallisessa sarjassa haetaan veistoksia, jotka soveltuvat lasten leikkeihin ja sään suosiessa kestävät useampiakin viikkoja.

ILO!LUMI on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuoden tapahtumaksi. Tuleva juhlavuosi juontaa vuonna 1721 solmitusta Uudenkaupungin rauhasta, jolloin Pohjois-Karjalan rajat alkoivat kokonaisuudessaan piirtyä kartalle. Juhlavuoden pääideana on tuoda esiin pohjoiskarjalaista hyvää ja hyveitä.

Kisajohtaja Timo Reko iloitsee, että lumenveiston kilpailu saa olla juhlavuoden ensimmäisten tapahtumien joukossa.

”Tapahtumamme luonne sopii mainiosti maakunnan juhlavuoden perusajatuksiin moni-ilmeisestä kulttuurista ja yhteisöllisyydestä – siihen ettei ketään jätetä yksin. Lumi koskettaa ja yhdistää meitä kaikkia pohjoiskarjalaisia”, Timo Reko sanoo.

Kisajohtaja Rekon mukaan tapahtuman valmistelut hoidetaan seuraten koronatilanteen kehittymistä. ”Toivomme tietysti koronatilanteen helpottavan, jotta kilpailu voidaan järjestää. Haluamme luoda tapahtuman, jossa niin veistäjät kuin yleisökin voivat iloita yhdessä talven raikkaudesta.”

Lumenveiston SM-kilpailun järjestää Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys yhdessä Suomen Ladun kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat veistopaikka Megrin Matkailu, Ilomantsin kunta sekä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton lisäksi tukijoina joukko paikallisia ja maakunnallisia yrityksiä ja yhdistyksiä.

Verkkosivuilla www.ilolumi.fi kerrotaan tapahtumasta sekä veistäjille että yleisölle. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy. Kilpailuun osallistuminen on maksullista, hintatiedot selviävät ilmoittautumisajan alkuun 2.1.2021 mennessä.

Lue lisää tapahtumasta:
www.ilolumi.fi
www.facebook.com/ILOLUMI

Lisätietoja kilpailusta:
Timo Reko, kisajohtaja, Maaseudun Sivistysliiton kehittämispäällikkö, 050 3226 798, timo.reko@msl.fi
Maarit Hämäläinen-Koljonen, kisakoordiaatttori, 040 5795 957, maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi

ILO!LUMI – lumenveiston suomenmestaruuskilpailu
19.–21.2.2021
Megrin Matkailu, Yliopistontie 4, 82900 Ilomantsi
www.ilolumi.fi

 

Kuva: Perhepotretti. Teoksen tekijä ja kuvaaja: Veijo Oinonen.