Ajankohtaista

Freestyle lähestyy – Veistäjien ilmoittautuminen alkaa 17.2.2020

Kuvanveistäjä Tapani Kokon karhu.

Karhufestivaalin kesän 2020 valmistelut ovat käynnissä. Teemalla Vapaa tyyli / Freestyle liitymme mukaan ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuoteen.

Haastamme karhunveistokilpailun osallistujat mukaan mielikuvituksensa koko voimalla. Nyt on mahdollisuus näyttää niin kekseliäisyyttään kuin teknisiä taitojaan. Moottorisahaveisto sekä karhu aiheena ovat edelleen kisan ytimenä, mutta veistosten pintakäsittelylle ei aseteta rajoja.

Veistokilpailun säännöt julkistetaan 17.2.2020, jolloin myös kotisivuillamme avautuu ilmoittautumislomake kilpailuun osallistujille. Ilmoittautumisaikaa on 30.4. saakka. Mukaan otetaan maksimissaan 40 veistäjää.

Ilomantsissa järjestettävän seitsemännen Karhufestivaalin ajankohta on 13.–15.8.2020. Järjestäjinä ovat Maaseudun Sivistysliitto alueellisine yhdistyksineen ja Ilomantsin kunta. Oheistapahtumia toteutetaan lukuisien eri toimijoiden voimin, ja tapahtuma onkin mahtava yhteistyön voimainnäyttö. Yleisö pääsee nauttimaan perjantain ja lauantain ajan myös Vaara-Karjalan Leaderin järjestämistä Villiruokafestareista.

Kuutena edellisenä vuonna järjestetyn veistokilpailun tuloksina on syntynyt jo useita satoja karhuveistoksia. Kesän ajan niitä on nähtävillä eri puolille Ilomantsin kuntakeskuksesta levittäytyvänä “Tuhannen karhun maa” -veistospuistona.

Karhufestivaali on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmistoa.