Ajankohtaista

Itäisin ja ihanin – Karhufestivaali Tuomaan markkinoilla Helsingissä

Tuomaan markkinoilla Folkkimökissä:
– Maaseudun Sivistysliiton Vuoden ITE-taiteilija Paula Huhtanen 6.-7.12.
– Karhunveiston suomenmestari Markku Tuominen 8.12.
– Etnogaala ja nykykansanmusiikki 10.-12.12.

ITE-taide ja puunveisto ovat edustettuina itsenäisyyspäivänä avautuvilla Tuomaan markkinoilla kolmen päivän ajan.

Karhunveiston hallitseva suomenmestari Markku Tuominen osallistuu tapahtumaan sunnuntaina 8.12. esitellen ja myyden taidokkaita eläinveistoksiaan. Markkinamökissä on jaossa myös tietoa seitsemättä kertaa Ilomantsissa järjestettävästä Karhufestivaalista, joka toteutuu 13.–15.8.2020. Tänä vuonna teemana on Vapaa tyyli / Freestyle. Veistokilpailumme on osa ITE-taiteen juhlavuoden ohjelmistoa.

Torstaina ja perjantaina 6.–7.12. markkinoiden ITE-taiteilijana on Paula Huhtanen, jolla on tarjolla omaperäisiä uniikkeja taidekorujaan ja -esineitään. Yhdessä Pirjo Kainun kanssa hän luo joulukansalle harmautta poistavaa ”iloismia” värien ja rytmien voimalla. Seuraavalla viikolla taidemökin ohjelmisto jatkuu nykykansanmusiikin esittelyin. Tietoa ja makupaloja on saatavilla mm. tammikuussa järjestettävästä Etnogaalasta.

ITE-taiteen juhlavuosi 2020

ITE-taide on suomalaisten itseoppineiden taiteilijoiden visuaalista taidetta. Nimitys tulee sanoista Itse Tehty Elämä ja kuvaa tekijöidensä taiteen värittämää elämäntapaa. Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 20 vuotta ensimmäisestä ITE-taiteen näyttelystä, joka järjestettiin Kaustisella Kansantaiteenkeskuksessa. ITE-taidetta on kartoittanut ja esitellyt koko kaksikymmenvuotisen taipaleen ajan Maaseudun Sivistysliitto.

Tuomaan markkinat on Suomen suurin ja suosituin joulumarkkinatapahtuma, joka vetää yleisöä tuhansittain. Se järjestetään Senaatintorilla Helsingissä.

Paikallista osaamista ja kulttuuria edistävä ProLocalis on yhdessä Maaseudun Sivistysliiton kanssa mukana markkinoilla nyt toista kertaa. ITE-taiteen ja nykykansanmusiikin yhteisesiintyminen ”Folkkimökissä” löytyy läheltä Hallituskatua mökistä numero 27.

 

LISÄÄ TIETOA:

Tuomaan markkinat: https://tuomaanmarkkinat.fi
Folkkimökin aikataulu: https://msl.fi/tapahtuma/folkkimokki-tuomaan-markkinoilla
Paula Huhtanen: www.paulahuhtanen.fi
Markku Tuominen: https://msl.fi/karhufestivaali/markku-tuominen
Karhufestivaali: www.karhufestivaali.fi
ITE-taide: www.itenet.fi
Etnogaala: www.etnogaala.fi
Maaseudun Sivistysliitto: www.msl.fi
ProLocalis: www.prolocalis.com

Raija Kallioinen, kulttuurituottaja, Maaseudun Sivistysliitto
raija.kallioinen@msl.fi, puh. 040 5636 876