Ajankohtaista

Tutustu Karhufestivaalien veistäjiin

Vuoden 2019 Karhufestivaaleille on tulossa ennätysmäiset 36 veistäjää kilvoittelemaan karhunveiston mestaruudesta. Ilmoittautumisajan päätyttyä saimme vielä aiempien vuosien osallistujilta tiedusteluja mukaan pääsystä. Kuntakeskuksesta etsittiin lisää veistopaikkoja, ja näin kaikki ilmoittautuneet voidaan ottaa mukaan. Kisaajia saapuu Ilomantsiin Suomesta, Venäjältä, Virosta ja USA:sta.

Veistäjien esittelyt on julkaistu festivaalin kotisivulla suomeksi ja englanniksi.

Esittelyt on toteutettu hyvin sujuneessa yhteistyössä Ilomantsin lukion kanssa. Opiskelijat haastattelivat veistäjiä puhelimitse tai sähköpostitse ja englannin tunneillaan käänsivät tekstit. Jo toista vuotta opiskelijat ovat mukana omalla panoksellaan parantamassa festivaalin viestintää ja nostamassa tapahtumaa tunnetummaksi. Lämmin kiitos lukiolle yhteistyöstä!

Tuhannen karhun maa rakentuu Ilomantsin kirkonkylään

Karhufestivaali toteutuu Ilomantsin kuntakeskuksessa 15.–17. elokuuta 2019, nyt kuudetta kertaa. Veistokilpalun teemana on GoBearGo. Veistäjiä haastetaan kuvaamaan liikettä ja toimintaa. Kaksipäiväinen mestaruuskisa käydään torstaina ja perjantaina. Lauantaina loppuhuipennuksena on pikaveistokisa, johon on ilmoittautunut 26 kilpailijaa.

Karhufestivaalin 2019 järjestäjinä ovat Maaseudun Sivistysliitto alueyhdistyksineen ja Ilomantsin kunta. Festivaali kuuluu Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumiin.

Kilpailussa veistettävät karhut jäävät Ilomantsiin, ja vähän kerrassaan niistä on muotoutumassa ympäri kirkonkylää levittäytyvä “Tuhannen karhun maa”.

Samaan aikaan, perjantaina ja lauantaina 16.–17.8., kuntakeskuksessa vietetään Vaara-Karjalan Leaderin järjestämiä Villiruokafestareita.

Kuka kukin on?

Veistäjien esittelyt löydät tältä sivulta. Veistäjän kuvaa klikkaamalla pääset hänen esittelyynsä. Tervetuloa tutustumaan ennalta upeisiin taitureihin, ja elokuussa tervetuloa Ilomantsiin!