Kirjasto

ITEnet, Collecte, some

ITE-kirjaimet

ITE-taiteen kotisivu www.itenet.fi
on oikotie ITE-taiteeseen. Sivustolla kerrotaan taideilmiön käsitteestä ja taustoista, tunnetuimmista taiteilijoista, taideympäristöistä ja videoista.  ITEnetin ajankohtaissivu ITE-nyt viestittää nykykansantaiteen näyttelyistä, tapahtumista, julkaisuista ja verkostojen toiminnasta. ITEnetiä pitää yllä Maaseudun Sivistysliitto. Sivustoa julkaistaan suomeksi ja englanniksi.

Collecte-arkistotietokanta
on digitaalinen arkisto, johon on tallennettu mm. ITE-kokoelmaan kuuluvien teosten tietoja ja muutakin ITE-taiteen kuva-aineistoa. Tietokantaa pidetään yllä suomeksi ja englanniksi. Tietokanta helpottaa esimerkiksi näyttelyiden suunnittelua, kun eri puolilta maata tai maailmaa voi tarkastella kokoelmaan kuuluvien teosten tietoja ja saada kuvallista tausta-aineistoa.

Tietokannan kokoaminen ja ylläpito on hidasta ja kaiken aikaa jatkuvaa työtä. Sitä on tehty yhdistäen Maaseudun Sivistysliiton ja yhteistyökumppanimme K.H.Renlundin museon asiantuntemusta. MSL:n kartoitushankkeissa tietokantaa täydennetään jatkuvasti. Tietokanta on tarkoitettu ammatilliseen käyttöön, mm. tutkijoille ja näyttelyiden kuraattoreille. Jos tarvitset käyttäjätunnuksia, ota yhteyttä kulttuuriosastoomme: raija.kallioinen(at)msl.fi.Tavoitteena on liittää arkistotietokanta Finnaan, jolloin sen sisältö tulee avoimesti saavutettavaksi.

Sosiaalisessa mediassa
löydät ITE-taiteen Facebook-sivulta runsaasti ajankohtaista tietoa ja kuva-aineistoa. Twitter-tilimme on @itetaideITE, ja Instagramista löydymme tunnuksin @itetaide ja @iteart.

facebooktwitterinsta

Viimeisimmillä ITE-kartoitushankkeilla on myös omat Facebook-sivut, joita edelleenkin päivitämme kyseisten alueiden kuulumisilla. Voit seurata näitä alueellisia sivuja:
ITE kaakossa
ITE Saimaalla
ITE Pirkanmaalla
ITE Satakunnassa
ITE Hämeessä

Myös Karhufestivaalilla on oma Facebook-sivu:
Karhufestivaali – Bear Festival