Kirjasto

ITEnet ja DigITE

ITE-kirjaimet

ITE-taiteen kotisivu www.itenet.fi
on oikotie ITE-taiteen taustoihin, tekijöihin ja ajankohtaiseen toimintaan. ITEnetiä pitää yllä Maaseudun Sivistysliitto. Sivustoa julkaistaan suomeksi ja englanniksi. ITEnetin ajankohtaissivu ITE-nyt viestittää nykykansantaiteen näyttelyistä, tapahtumista, julkaisuista ja verkostojen toiminnasta. Kotisivulta on myös käynti DigITE-tietokantaan.

DigITE-tietokanta
on digitaalinen arkisto, johon on tallennettu mm. ITE-kokoelmaan kuuluvien teosten tietoja ja muutakin ITE-taiteen kuva-aineistoa. Tietokantaa pidetään yllä suomeksi ja englanniksi. DigITE helpottaa esimerkiksi näyttelyiden suunnittelua, kun eri puolilta maata tai maapalloa voi tarkastella kokoelmaan kuuluvien teosten tietoja ja saada kuvallista tausta-aineistoa.

Tietokannan kokoaminen ja ylläpito on hidasta ja kaiken aikaa jatkuvaa työtä. Sitä on tehty opetus- ja kulttuuriministeriön avustusten turvin ja yhdistäen Maaseudun Sivistysliiton ja K.H.Renlundin museon yhdessä ylläpitämän ITE-museon asiantuntemusta. Tietokannan kaikille avoimeen osaan pääsee ITEnet-kotisivun kautta. Tutkimus- ja näyttelykäyttöön voi saada tunnukset, joiden avulla tietokannasta löytää laajempia tietoja. Tunnuksia voi tiedustella MSL:n kulttuurituottaja Raija Kallioiselta (raija.kallioinen@msl.fi).

Sosiaalisessa mediassa
löydät ITE-taiteen Facebook-sivulta runsaasti ajankohtaista tietoa ja kuva-aineistoa. Twitter-tilimme on @ITE-museo, ja Instagramista löydymme tunnuksin @itetaide ja @iteart.

facebooktwitterinsta