Karhuveistoksia Retretin Kulttuuripuistossa

ITE-taide

Moottorisahaveistäjien karhuteoksia on mukana uudistuvan Retretin veistospuistossa kesäkaudella 2022. Maaseudun Sivistysliitto on valinnut Ilomantsin Karhufestivaalilla vuosittain teoksen tai pari omistamaansa ITE-taidekokoelmaan. Moni-ilmeinen kokonaisuus sisältää noin kaksikymmentä veistosta.

Saimaan Taideluola Retretti käynnistää kesäkuussa 2022 ympärivuotisen näyttelytoiminnan Jäätikön arvoitus -näyttelyllä. Näyttely vie kävijät muinaisen maailman maisemiin, maapallon tarinan äärelle. Mammuttien ja esi-isiemme aikakausi herää luolastossa henkiin modernin teknologian keinoin: muun muassa katsojia ympäröivien suurien projisointien ja hologrammiverkkoihin heijastettavien hahmojen avulla. Nähtävillä on myös toistakymmentä ikiroudasta tehtyjä löytöä, kuten 18 000 vuotta vanha Dogor sekä mammutin luuranko.

Luolaston näyttelyn lisäksi Retretin maanpäälliseen osaan muotoutuu Kulttuuripuisto vaihtuvin näyttelyin. Maaseudun Sivistysliitto lainaa Retretille ITE-taidekokoelmansa karhuveistoksia, joten yleisö pääsee jääkauden ihmeiden ohella ihastelemaan myös moottorisahaveistäjien taidonnäytteitä. Kulttuuripuistossa on nähtävillä lisäksi muun muassa Pekka Lappalaisen ja Suvi Nurmen veistoksia sekä Minna Oleniuksen kivitaidetta.

Lue lisää: www.saimaantaideluola.fi.