Voimakarhu – kymmenes Karhufestivaali Ilomantsissa

Itä, Pohjois-Karjala, Aukioloaikoina, Tapahtuma

Kymmenes Karhufestivaali Ilomantsissa 10.–12.8. 2023 kutsuu kävijöitä Pohjois-Karjalan kauniisiin maisemiin. Festivaalin pääohjelmana on karhunveiston kilpailut, joissa teemana on tänä vuonna Voimakarhu. Edellisten vuosien hienoja veistoksia voi ihastella jo pitkin kesää Ilomantsin Tuhannen karhun maan veistospuistossa.

Kaksipäiväinen moottorisahaveiston mestaruuskilpailu on Karhumetsän siimeksessä aivan kuntakeskuksen kyljessä torstaina ja perjantaina 10.–11.8. Metsään raivattujen reittien varrella parikymmentä huipputaituria veistää Voimakarhuja. Katsomaan tätä värikästä näytelmää pääsee turvalliselta lähietäisyydeltä.

Lauantaina 12.8. on jännittävä pikaveistokilpailu Karhuareenalla klo 11–12.30. Yleisö voi seurata näytöstä porrastetusta katsomosta.

Veistopaikat löytyvät osoitteen Katri Valantie 1 läheisyydestä, ja opasteet neuvovat parkkipaikoille. Molempien kilpailujen palkinnot jaetaan Ilomantsin torilla ulkoilmajuhlassa lauantaina klo 14.30.

Veistotapahtuman järjestää Maaseudun Sivistysliitto alueellisten organisaatioidensa kanssa. Samaan aikaan Ilomantsissa toteutuvat perjantaista lauantaihin 11.–12.8. myös Villiruokafestarit, ja muutakin eri tahojen toteuttamaa ohjelmaa ajoittuu samaan viikonvaihteeseen. Ilomantsin palveluista ja tapahtumista löytyy tietoa Visit Ilomantsi -sivustolta.Lue lisää moottorisahaveistosta kulttuuriperintönämme.

Muita moottorisahaveiston tapahtumia vuonna 2023 löydät täältä.

AJANKOHTA 10.–12.8. 2023, tarkemmat ohjelmatiedot kotisivulla
PAIKKA Torstaina ja perjantaina Karhumetsä, lauantaina Karhuareena. Paikat ovat osoitteen Katri Valantie 1 lähellä. Parkkipaikoille on opasteet. Pääjuhla 12.8. klo 14.30 on Ilomantsin torilla.
PÄÄSYMAKSU Veistokilpailuja pääsee seuraamaan ilmaiseksi. Muista samanaikaisten tapahtumien järjestelyistä veistokilpailun järjestäjät eivät vastaa.
LISÄTIEDOT www.karhufestivaali.fi ja Facebook-sivu

Jari Rantanen, Rajat ylittävä äidinrakkaus, Karhufestivaali 2021. Kuva Eija Irenen Hiltunen / Maaseudun Sivistysliiton kuva-arkisto.