Lintu ja kala! -näyttely Raumalla

Länsi, Satakunta, Aukioloaikoina, Kesänäyttely

Rauman taidemuseo juhlii kesänäyttelyssään ”Lintu ja kala!” taidetta ja luovuutta, joka ei mahdu valmiisiin kategorioihin. Näyttelyssä nostetaan esiin niin nykykansantaiteen klassikkoja, elokuvantekijöitä kuin nykytaiteen uusia lupauksiakin.

Ryhmänäyttely ”Lintu ja kala!” syntyi neljän kuraattorin keskusteluista aiheena taide, luonto ja ihminen. Keskusteluissa palattiin toistuvasti kysymyksiin ilosta, onnesta ja suvaitsevuudesta, ennakkoluuloista, yksinäisyydestä, ystävyydestä, taiteen luonnonvoimasta ja vapaudesta yli rajojen.

Näyttelyssä pohditaan taiteen syviä merkityksiä ja taiteen tekemisen kutsumusta. Esiin nostetaan taiteilijoiden syvällinen ja arvostava yhteys luontoon ja ympäristöön. Erilaiset eläimet tulevat esiin puupiirroksissa, veistoksissa, mediateoksissa ja maalauksissa. Linnut ja kalat nousevat esiin universaaleina ihmiskulttuurin symboleina ja henkilökohtaisina voimahahmoina. Näyttelyssä pohditaan myös nykykansantaiteeseen keskeisesti liittyvien taideympäristöjen elinkaareen liittyviä eettisiä, ekologisia ja taidepoliittisia kysymyksiä ja muuttuvaa taiteen käsitteistöä.

AVOINNA 10.6.–29.10.2023, ti–su klo 10–17. Liput 6 €, alennettu hinta 3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
OSOITE Rauman taidemuseo, Kuninkaankatu 37, 26100 Rauma
LISÄTIETOA Rauman taidemuseo https://www.raumantaidemuseo.fi/

Vuoden ITE-taiteilija Alpo Koivumäki on yksi näyttelyn taiteilijoista. Kuva Mirja Koivisto.
Elis Sinistön Villa Mehu saa näyttelyssä merkittävän roolin. Kuva Veli Granö.
Tuula Huusko, Kala (1994).
Juha Pesonen, Omakuva (2022-2023).
Veera Kopsala, Saalistaja (2023). Kuva Verneri Salonen.