ITE ja Ötökkä -näyttely Parkanossa

Etelä, Pirkanmaa, Milloin tahansa, Kesänäyttely

ITE-taiteen kesäkaupunki Parkano
1.6.–31.8.2023

Tänä kesänä erilaiset ötökät ja eläimet valtaavat Parkanon keskustan! Näyttelyssä yhdistyvät isommat eläimet ja pienenpienet ja vähän suuremmatkin ötökät kauniiseen Parkanon keskustan miljööseen.

Näyttelyn kuraattori Arto Tuominen on saanut teoksia kymmeneltä taiteilijalta. Mukana ovat Irja Alinen, Raimo Flink, Kyösti Iitti, Velipekka Lukka, Kalevi Päivärinta, Tuomo Rantanen, Sanna Saarinen, Seppo Suomensyrjä ja Benny Uhlenius sekä vuoden 2023 ITE-taiteilija Alpo Koivumäki, jonka elämänlanka katkesi toukokuussa. ITE-taide näyttäytyy myös vahvasti Pirkanmaan Erämessuilla 9.–11.6., kun Parkanon kaupungin messuosastolle tuodaan sekä Parkanon kaupungin omia ITE-taideteoksia että tämänkesäisen näyttelyn teoksia. 

CityNomadi toimii edelleen ITE-reittikarttana. CityNomadissa on myös pelillinen ominaisuus, jonka avulla reitillä pääsee pelaamaan, ja sitä kautta lapset, nuoret ja perheet voivat osallistua reitille yhä toiminnallisemmalla tavalla. Peliä varten kannattaa ladata CityNomadi -sovellus sovelluskaupasta.

Näyttelyn kuratoi Arto Tuominen yhteistyössä Parkanon kaupungin sekä Maaseudun Sivistysliiton kanssa.

Kuvat Raija Kallioinen, MSL-arkisto.

AVOINNA koko kesän 1.6.–31.8.2023 kaiken aikaa. Pirkanmaan Erämessujen aikana 9.–11.6. osa teoksista on väliaikaisesti messualueella.
OSOITE Parkanon kaupungin keskusta-alue
LISÄTIEDOT Parkanon kaupungin kotisivu

Sanna Saarinen, Hymy.
Alpo Koivumäki, Rämemajavat.
Tuomo Rantanen, Rouva ja herra Jäärä.
Tuomo Rantanen, Pillerinpyörittäjä.
Velipekka Lukka, Gilahirviö.
Seppo Suomensyrjä, Villipeikko.
Kalevi Päivärinta, Muurahainen. (Kuva taiteilijan arkistosta.)
Kyösti Iitti, Säkä 220.