ITE Pirkanmaalla

ITE Pirkanmaalla

Tiedätkö omaperäisiä itseoppineita taiteentekijöitä Pirkanmaalta?
Anna heidät ilmi ITE Pirkanmaalla -hankkeessa.

Maaseudun Sivistysliiton organisoima ITE-toiminta on maailmanmittaluokassa ainutlaatuinen nykykansantaiteen keräys- ja kartoitushanke. Olemme kartoittaneet ITE-taidetta jo lähes kahden vuosikymmenen ajan eri puolilta Suomea ja nostaneet heitä esiin näyttelyissä, tapahtumissa ja julkaisuissa. Uusin kartoituksemme on alkanut Pirkanmaalla.

Ilmianna naapurisi tai ilmoittaudu itse!

Tiedätkö omaperäisiä itseoppineita taiteentekijöitä Pirkanmaalta? Oletko kenties itse ITE-taiteilija. Kerro vinkkisi Maaseudun Sivistysliiton ITE Pirkanmaalla -hankkeen koordinaattorille. ITE-taide on usein tekijöidensä arjen keskelle kätkeytyvää, siksi tarvitsemme yleisön apua ITE-taiteilijoiden löytämiseksi.

Tästä löydät etsintäkuulutusta koskevan tiedotteen.

Tiedossa on jo nyt useita ITE-taiteilijoita ja ensimmäisiä uusia ilmiantoja jäljitetään. Työn etenemistä voi seurata ITE Pirkanmaalla -blogista sekä Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.

ITE Pirkanmaalla -hankkeen some-kanavat:

 

Tee ilmianto

Ilmoittaudu itse tai lähetä taiteilijan yhteystiedot ja valokuvia teoksista Maaseudun Sivistysliittoon.

Lähemmin asiasta kertoo projektikoordinaattori Minna Haveri:
minna.haveri@msl.fi
puh. 0400 165 323

ITE Pirkanmaalla -kartoitushanke

Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt Maaseudun Sivistysliitolle maaseuturahaston hankerahoituksen pirkanmaalaisen ITE-taiteen kartoitukseen ja esittelemiseen. Hankesuunnitelma sisältää mm. näyttely-yhteistyön Tampereen taidemuseon ja Työväenmuseo Werstaan kanssa.

ITE Pirkanmaalla -hankkeen tavoitteena on löytää alueelta omaperäisiä itseoppineita taiteentekijöitä, joiden työ ansaitsee näyttävän esittelyn omassa maakunnassa ja laajemminkin.

Vuosien 2017–2018 aikana kartoitetaan ja dokumentoidaan alueen itseoppineita nykykansantaiteilijoita sekä muita paikalliskulttuurin ja maaseutuperinteen kiinnostavia ilmentymiä. Tavoitteena on saada kootuksi tietoa arkistoihin sekä käytettäväksi näyttely- ja julkaisutoimintaan ja kulttuurimatkailun tarpeisiin.