Ajankohtaista

Tutustu sähköiseen ITE Saimaalla -kirjaan

Etelä-Savon kansanluovuuden lähteiltä sisältönsä ammentava ITE Saimaalla -kirja on sähköisenä versiona helposti ladattavissa ja mukana kuljetettavissa. Löydät kirjan Maaseudun Sivistysliiton kotisivulta. Suora latauslinkki on bit.ly/ITESaimaalla-pdf.

Minna Tuuvan toimittama ITE Saimaalla on ITE-taiteen kirjasarjan 12. osa. Kirja esittelee huikean joukon eteläsavolaisia oman tiensä kulkijoita, jotka ovat Itse Tehneet Elämänsä. Luovuuden lähteet löytyvät Savossa edelleenkin metsistä ja rannoilta, eivät hypermarkettien pihoilta tai digimaailmasta.

Kirjaan on koottu aineistoa jo aiemmassa ITE-taiteen kartoitushankkeessa. Varsinainen tuotanto tapahtui ITE Saimaalla -esittelyhankkeessa. Leader-rahoitteisen esittelyhankkeen kuluessa järjestettiin näyttely Lustossa, koottiin ITE-taiteen pihapiirejä ja paikallisia kohteita yleisöä palvelevaksi reitistöksi sekä toteutettiin ITE Saimaalla -kirja.