Ajankohtaista

Pirkanmaan ITE-kesä

ITE Pirkanmaalla -hanke etenee vauhdikkaasti. Nyt etsintäkuulutusten ja toimijaverkostojen avulla on kerrytetty jo noin 60 mahdollisen ITE-taiteilijan vihjearkisto. Kesän 2017 aikana hankkeen koordinaattorin lisäksi Pirkanmaalla taiteilijoita tapaa ja haastattelee kolme kyläkartoittajaa. Etsinnän etenemistä voi seurata lähes reaaliaikaisesti ITE Pirkanmaalla -blogin välityksellä sekä hankeen facebook-sivulla.

Taiteilijoiden etsinnän ohella ITE-taidetta nostetaan Pirkanmaalla esille myös erilaisten tapahtumien avulla. ITE Pirkanmaalla -hanke on yhteistyökumppanina Akaa Näkymä -ympäristötaidenäyttelyssä ja järjestää kesäisen ITE-teemapäivän Urjalan Aseman kanssa.

Kyröskoskella on meneillään kiinnostava pilottihanke, jossa katukuvan elävöittämiseen etsitään innoitusta ITE-taiteesta. Myös Parkanon kesässä on tuttuun tapaan esillä ITE-taidetta. Tällä kertaa puistonäyttelyn tähtenä on kauhajokelainen ITE-taiteilija Alpo Koivumäki. Näyttelyn on koonnut entiseen kotikaupunkiinsa Arto Tuominen.

ITE-taidettaPirkanmaan kesässä:

Näkymä2017 – ITE Luova osaaminen 1.7.-31.8.2017

ITE-päivä Urjalan asemalla 22.7.2017

Alpo ITE 2.6.–3.9.2017, Parkano

ITE Pirkanmaalla -hanke

Vuosien 2017–2018 aikana Maaseudun Sivistysliiton ITE Pirkanmaalla -hankkeessa etsitään ja esitellään Pirkanmaan itseoppineita nykykansantaiteilijoita sekä muita paikalliskulttuurin ja maaseutuperinteen kiinnostavia ilmentymiä. Tavoitteena on löytää alueelta omaperäisiä itseoppineita taiteentekijöitä ja saada kootuksi tietoa arkistoihin sekä käytettäväksi näyttely- ja julkaisutoimintaan ja kulttuurimatkailun tarpeisiin.