Ajankohtaista

Etelä-Savon ITE-taidetta avoinna yleisölle viidessätoista kohteessa

Eteläsavolaista ITE-taidetta kartoittava ITE Saimaalla -hanke on julkaissut pihapiiriesitteen, jossa on runsas kattaus alueen omaperäistä ITE-taidetta nautittavaksi kesän 2017 aikana.

Peräti 15 toinen toistaan kiehtovampaa kohdetta on lupautunut avaamaan ovensa yleisölle.

 

Etelä-Savon ITE-pihoja, kotigallerioita, näyttelyitä ja maaseutukulttuuria

ITE Saimaalla -hankkeen tavoitteena on löytää Etelä-Savosta omaperäisiä itseoppineita taiteentekijöitä.  Heinäkuussa 2016 alkaneessa hankkeessa on saatu yhteensä jo 66 vinkkiä alueen ITE-taiteilijoista. Kartoituksen perusteella on koottu esite avoinna olevista ITE-pihoista, kotigallerioista ja näyttelyistä. Etelä-Savosta on löytynyt odotettua enemmän nykykansantaiteilijoita, jotka haluavat esitellä taidettaan ja avaavat ovensa yleisölle. Mukana on laaja valikoima erilaisia taiteen teon tekniikoita: maalaus, puunveisto, kierrätystaide ja jopa arkkitehtuuri ovat edustettuina.

Esitettä on kesällä 2017 jaossa Etelä-Savon museoissa ja matkailutoimissa. Esitteen voi tulostaa myös tästä:

ITE_Saimaalla

ITE Saimaalla -kulttuurikierroksella on “norppatakuu”. Jos kierrät kaikki 15 kohdetta, bongaat maailman harvinaisimman hylkeen useammassakin paikassa. Tervetuloa!

Maaseudun Sivistysliitto on kartoittanut ITE-taiteilijoita jo lähes kahden vuosikymmenen ajan eri puolilta Suomea ja nostanut heitä esiin näyttelyissä, tapahtumissa ja julkaisuissa. Etelä-Savon lisäksi on parhaillaan käynnissä myös Pirkanmaan ITE-taiteilijoiden kartoitus.

ITE Saimaalla -hanke saa rahoitusta Euroopan Maatalousrahastosta. Rahoittajina ovat Piällysmies ry ja Rajupusu Leader ry. Omarahoituksellaan MSL on laajentanut kartoitusta kattavammin muuallekin Etelä-Savoon.

Seuraa Facebook-sivua ITE Saimaalla!
Lisää tietoa ITE-taiteesta sivulla www.itenet.fi.