Hankkeet

Ympäristöluotsit

Ympäristöluotsit ovat ympäristöstä eri tavoin kiinnostuneita ihmisiä, jotka ovat valmiita ottamaan muitakin mukaansa löytöretkille kotiseudun lähiluontoon ja uusiin ympäristöihin.Ympäristöluotsit rohkaisevat tarkkailemaan elinpiiriä aistit herkkinä ja tarpeen tullen toimeenkin tarttuen. He eivät ole oppaita, vaan pikemminkin innostavia kanssakulkijoita, keMetsässästävän kehityksen mukaisten ympäristökokemusten mahdollistajia.

Ympäristöluotsin kanssa voi esimerkiksi suunnitella, miten adoptoidaan jokin lähiseudun kohde ja ryhdytään pitämään siitä yhdessä huolta. Mahdollista on muuttaa vaikkapa jokin tyhjillään oleva tila runoillan pitopaikaksi tai järjestää puistotapahtuma rakenteilla olevalla asuinalueelle.Ympäristöluotsit voivat toimia esimerkiksi lapsi-, nuoriso-, seniori- tai erityisryhmien kanssa tai kyläyhdistysten ja järjestöjen parissa.

Ympäristöluotsi-koulutuksen sisältö on monipuolinen ja monitahoinen. Koulutuksen teemat vaihtelevat jokamiehenoikeuksista paikan adoptoimiseen ja vähähiilisyydestä ympäristötaiteeseen.

Ympäristöluotsien valmentaminen on Maaseudun Sivistysliiton ympäristösivistyksellisen teeman keskeinen, koko maassa käytettävä työmenetelmä.

Kysy lisää!
Reeta Rönkkö, kyläkehittäjä, puh. +358 50 326 7889, reeta.ronkko(a)msl.fi