Tapahtumat

Ympäristöluotsikoulutus-esittely Paltamossa

POHJOIS-SUOMI. Haluaisitko olla ympäristöluotsi?

Järjestämme erityisesti maaseudun ja kylien asukkaille ja toimijoille suunnatun, kaikille avoimen ympäristöluotsitoimintaan valmentavan koulutuksen. Kiinnostaako sinua tutustua ja tutustuttaa toisiakin ihmisiä lähiympäristöösi uudella tavalla? Tule Vaarantalolle kuulemaan mistä on kysymys!

Hanki valmiudet vertaistoiminnan vetämiseen oman lähiympäristösi parantamiseksi!

Ympäristöluotsit ovat ympäristöasioista ja monipuolisesti kiinnostuneita henkilöitä, jotka toimivat aiheeseen liittyvien teemojen vapaaehtoisina vertaisohjaajina kotiseudullaan. Ympäristöluotsausta voi käyttää myös luonto- ja ympäristötuntemuksen edistämiseen vaikkapa nuorten, seniorien, kuntoutujien tai maahanmuuttajien kanssa.

Luotsit herättelevät ihmisiä katsomaan omaa lähiympäristöä uusin silmin. Ympäristöluotsi ei ole opas vaan innostava kanssakulkija ja vertaisihmettelijä. Toiminta on vapaaehtoistyötä oman ympäristön puolesta.

Ympäristöluotsi-koulutuksen teemoja ovat mm:
Ympäristötaide, kierrätys, vähähiilisyys, uusiutuvat energiamuodot, yhteisöllisyys, paikan adoptio, ympäristöpoliittinen vaikuttaminen, rakennettu ympäristö, tee-se-itse, lähiruoka, energiankulutus, kulttuuriset kerrostumat ym.

Koulutuksen esittelytapaaminen järjestetään Paltamossa Vaarantalolla ti 17.1.2017  klo 18.

Koulutuksen sisältö
Koulutuksen laajuus on 40 oppituntia ja se koostuu koulutustapaamisista (30h) sekä omien ympäristöluotsausten suunnittelusta ja testauksesta (10h). Koulutus on maksuton.

 

Lisätietoja: Mari Korhonen, projektikoordinaattori p. 0400 987 001
5E –kylät, vähähiiliset yhteisöt-hanke.
Toiminnan perustana ovat viisi E:tä, joilla tarkoitetaan luonnon
esteettisiä, eettisiä, ekologisia, emotionaalisia, ekonomisia arvoja.