Tapahtumat

Ympäristöluotsikoulutus Paltamossa

Eväitä ja valmiuksia oman lähiympäristösi parantamiseksi!

Ympäristöluotsit herättelevät ihmisiä katsomaan omaa lähiympäristöä uusin silmin. Erityistaitoja tai aiempaa kokemusta et tarvitse. Ympäristöluotsi on innostava kanssakulkija ja vertaisihmettelijä. Toiminta on vapaaehtoistyötä oman ympäristön puolesta.

Järjestämme kaikille avoimen ja maksuttoman Ympäristöluotsi-koulutuksen Paltamossa huhtikuulta alkaen. Tule mukaan!
Ympäristöluotsauksen osa-alueita ovat

–  Jokamiehen oikeudet ja luonnonympäristöt
– Jokamiehen- ja naisen vastuu ja kestävä kehitys
– Ihminen ja lähiympäristö
– Kauneus kuuluu kaikille

Ympäristöluotsi-koulutuksen teemoja ovat mm.

Ympäristötaide, kierrätys, vähähiilisyys, uusiutuvat energiamuodot, yhteisöllisyys, paikan adoptio, ympäristövaikuttaminen, rakennettu ympäristö, tee-se-itse, lähiruoka, energiankulutus, kulttuuriset kerrostumat ym.

Missä ja milloin?

Aloitustapaaminen Vaarantalolla kaksiosaisena 19.4. ja 20.4. klo 17 alkaen. Muut tapaamiset 10.5. ja 11.5. / 26. ja 27.6. / 6. ja 9.9.2017

Ohjelmasta:

Ensimmäisten tapaamisten aikana käydään läpi ympäristöluotsikoulutuksen teemoja ja aiheita, kuulostellaan osallistujien omia kiinnostuksen kohteita koulutukseen liittyen, mietitään mitä aiheita ja kohteita omalta alueelta voisi luotsien toimintaan liittyen löytyä ja tutustutaan myös ympäristöluotsauksen menetelmiin. Ohjelmassa myös erään kodin energiatehokkaiden ratkaisujen esittely ja tietenkin iltakahvit molempina iltoina!

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Mari Korhonen, projektikoordinaattori, 5E kylät – hanke
p. 0400 987 001 tai mari (piste) korhonen (ät) msl (piste) fi

Tallenna

Tallenna