Tapahtumat

Ekotekoilta Vanahiksella Nakertajassa

POHJOIS-SUOMI. Nakertajan kylätalolla Vanahiksella esitellään muutamia arjen ekotekoja, joiden avulla voi tehdä kodistaan energian suhteen omavaraisemman meille kaikille paistavan auringon energian avulla, ja muuttaa biojätteet muhevaksi mullaksi matokompostorissa tai bokashi-astiassa, ihan sisätiloissa.

Klo 14-16 Iippalaisille monenlaista touhua Kurre Kainuulaisen kanssa. Järjestää Ekokymppi.

Klo 17-18
”7 hyvää syytä lajitella jätteet” Tiesitkö, että kaatopaikat alkavat olla historiaa? Kodissasi syntyvä sekajäte  poltetaan energiaksi Riikinvoiman ekovoimalaitoksessa Leppävirralla. Ekokympin neuvoja kertoo, mikä muuttuu. Vai muuttuuko mikään? Miksi lajittelu on nyt entistäkin tärkeämpää? Vinkkejä myös kimppakeräysastioista, matokompostoreista ja bokashi-kompostoinnista tarjolla!

Klo 18-19
Aurinkoenergia avuksi kodin lämmityksessä: Kalle Hoppula on itse rakentanut aurinkokeräimiä, jotka nyt osaltaan auttavat heidän kotinsa lämmön tuotannossa puulämmityksen ohella. Aurinkokeräimillä voi tuottaa lämpöä sekä käyttöveteen että esim. vesikiertoiseen lämmitykseen helmikuusta lokakuulle. Osan vuodesta aurinkolämpö tukee muuta lämmitystä, kesäaikaan se voi täyttää lämmön tarpeen kokonaan. Tule tutustumaan ja tuumaamaan voisiko aurinkolämpö sopia myös teidän kotiinne!

Tapahtuma on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, ja tietenkin maksuton! Kävijöiden kesken arvotaan aurinkosähköoppaita sekä muita pieniä ekoteko-palkintoja. Kahviakin tarjoamme. Tervetuloa!

Tapahtuman järjestävät Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistys, 5E kylät – vähähiiliset yhteisöt-hanke sekä Ekokymppi.

OJ-Leader-vaakapalkki