Ajankohtaista

Ympäristöviikko toi ala-asteelle tietoa ja vaihtelua arkeen

KESKI-SUOMI. Saarijärven Herajärven koulun ympäristöviikolla 20.-24.3. tehtiin joka päivä arjen ympäristötekoja. Vihreä lippu -tunnusta kantava koulu huomioi ympäristöasioita jo monipuolisesti. Yhteistyö 5E kylät – vähähiiliset yhteisöt -hankkeen kanssa toi lisäksi koululle uusia tapoja huomioida ympäristöasioita. Koulun lähes 400 ala-asteikäistä oppilasta tutustuivat muovinkeräykseen ja -kierrätykseen, tuunasivat vanhoista vaatteista uutta, viettivät earth houria ja esittivät ympäristötietoiskuja.  Sisäilmaongelmista kärsivä koulu sai myös yhteen luokkaan luonnonmukaisesti ilmaa puhdistavan viherseinän.

Viikko huipentui perjantaina ympäristömessuihin, missä esiteltiin aiemmin luotua tuunausmuotia ja näytteilleasettajat kertoivat ständeillään ympäristöasioista. Yhteistyökumppaneina messuilla oli paikallinen jätehuoltoyhtiö Sammakkokangas Oy, Suomen Metsäkeskus, älyviherseiniä valmistava Naava, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, UFF ja WWF.

UFF:n pisteellä sai tehdä pinssin.

Poken osastolla sai tutkia vesieliöitä.

 

Luokkien muoviroskasta rakentamat monsterit olivat näyttäviä ilmestyksiä.

Vilskettä messuilla

 

Sammakkokangas kertoi jätteen kierrosta ja lajittelusta.

Naava-viherseinä puhdistaa sisäilmaa luonnollisesti kasvien avulla.

 

Mitä kaikkea puusta tehdäänkään? Metsäkeskus näytti eri materiaaleja ja tuotteita.

 

T-paidoista tuunattiin mm. käteviä kasseja.

 

“…JA MAAILMA PELASTUU” julistivat Ekomiehet tietoiskuissa.