Ajankohtaista

Ensimmäiset kylät valittu mukaan

NETTIINKOHTIVAHAHIILISIAKYLIAPROSESSI

Kylän oma vähähiilisyyssuunnitelma syntyy analyysin ja ideoinnin kautta yhdessä suunnitteluun ja toteutukseen.

POHJOIS-KARJALA. Keväällä käynnistyvät ensimmäiset pohjoiskarjalaisten kylien askeleet kohti vähähiilistä kylää. Hankkeen alkuvaiheessa etsittiin avoimen haun kautta ympäristöasioista kiinnostuneita kyliä ja ehdokkaita tuli runsaasti ympäri maakuntaa. Ensimmäisessä vaiheessa mukaan valittiin seitsemän kylää; Kunnasniemi/Kontiolahti, Kelvä/Lieksa,  Höljäkkä/Nurmes, Kesälahti, Mäkikylät/Ilomantsi, Mulo-Niittylahti/Joensuu-Pyhäselkä ja Kovero/Joensuu-Eno.

Kysymyksessä on aina oman kylän näköinen ja kokoinen prosessi ja toiminta. Jokainen pieni tai suuri idea on tervetullut. Tärkeintä on asioiden yhdessä pohdinta ja yhteistyö oman ympäristön hyväksi.