Tapahtumat

Siltojen Temmes pyöräilytapahtuma 30.6.2018 Temmeksellä

Yhteisöllisyyttä ja kulttuuria yhdistelevä paikallistapahtuma Siltojen Temmes pyöräytetään käyntiin tänä kesänä jo kolmannen kerran lauantaina 30.6.2018. Tänä vuonna teemana ovat tavalla tai toisella Temmekseen liittyvät merkkihenkilöt. Tapahtuman tekevät Temmeksen yhdistykset ja toimijat yhdessä, ja mukana on myös Maaseudun Sivistysliiton ESR-rahoitteinen Hyvän mielen paikat -hanke. Koko perheen pyöräilytapahtuma kokoaa mukaan kaiken ikäisiä osallistujia.

Pyöräilytapahtuman lähtöpaikkana on Mäkelän silta Haurukylässä klo 13:00, jossa luetaan otteita Pia Ronkaisen kirjasta Keinu. Sieltä pyöräillään yhdessä Lännentietä pitkin Mikkolan myllysillalle, jossa on Lakeuden Luonto ry:n toimintapiste. Pyörämatka jatkuu Vikiönsillalle, ja siellä teemana on Liisa Vitali.

Seuraavalle etapille eli Temmeksen kirkolle pyöräillään Perttulansillan kautta, ja siellä kuullaan Temmeksen kirkon rakentamisen historiikki, joka kertoo Antti Louet -nimisestä kirkon rakentajasta. Eerika Näsänen pitää siellä myös yhteisen musiikkihetken.

Kirkolta matka jatkuu Väinölään, jossa kyläyhdistys myy vohveleita ja kahvia. Väinölässä myös kuullaan sen paikallisena toimeenpanovoimana tunnetun Väinö Toppilan historia.

Väinölästä matka jatkuu kohti Meijerinkylän Hongansiltaa, jossa kuullaan P. Mustapäätä (Martti Haavio).

Siitä onkin lyhyt matka Vanhantien varrelle nauttimaan Peilipoika Armas Pasasen kunniaksi laadittu installaatio. Lopuksi pyörämatka jatkuu museolle, jossa kuullaan muun muassa Kotiseutulaulun tekijöiden historiikki.

Tämän jälkeen museolla noin klo 17:00 alkavat iltamat, joissa on tarjolla laulua, tanssia ja näytöskappaleita yms. sekä tietysti buffetti.

Silloilla on koristeena pieniä Suomen lippuja, ja sillä juhlistetaan tänä vuonna 100 vuotta täyttänyttä Suomen lippua.

Siltojen Temmeksen pyöräilytapahtumaan voi osallistua jokainen halukas. Reitin pituus on 14 kilometriä, maasto tasaista ja helppokulkuista. Järjestäjät kehottavat osallistujia muistamaan pyöräilykypärän ja huomioliivit. Tule mukaan pyöräilemään ja tekemään mukava tapahtuma!