Tapahtumat

Pyhäjoen nuorten oma kioskiluotsaus

Pyhäjoen kioskiluotsaus sai alkunsa keväällä 2016. Tuolloin Pyhäjoella järjestettiin nuorille ympäristöluotsaus, jossa nuoret saivat tuoda esiin omia näkemyksiään siitä, mitä kunnasta puuttuu, millaista toimintaa kaivattaisiin ja mitä vanhaa tulisi kehittää. Yhtenä puutteena nähtiin kesäkioskin uupuminen kunnan keskustasta. Tähän puutteeseen Hyvän mielen paikat -hanke halusi vastata, ja yhdessä paikallisten nuorten ja kunnan kuntouttavan työtoiminnan kanssa rakennettiin kesällä 2017 jäätelökioski. Nyt kesäksi 2018 mukaan on lähtenyt kuusi paikallista nuorta, jotka toimivat omatoimisina yrittäjinä kioskissa.

Kioskitoiminnan ympärille on kehitetty ympäristöluotsauksen ajatusmaailmaa ja menetelmiä hyödyntäen kioskiluotsi, jossa yhdessä nuorten kanssa ideoidaan kioskin toimintaa ja sen ympäristöä. Nuoret ovat suunnitelleet erilaisia kesätapahtumia kioskin alueelle sekä ideoineet, miten kioskin ympäristöä voitaisiin kehittää, jotta siitä saataisiin mahdollisimman kutsuva ja viihtyisä. Kesän aikana jäätelökioskilla järjestetään muun muassa peräkonttikirppis penkkikahvila, mölkkyturnaus, paikallisten muusikoiden musiikkiesityksiä sekä aarteenmetsästystä. Kioskin ympäristöä pyritään elävöittämään istutuksilla, tyynyillä, vilteillä ja räsymatoilla. Kioskilta voi myös lainata pihapelejä.

Kioskiluotsausta on toteutettu yhdessä paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa. Kioskiluotsausta toteutetaan parin viikon välein, ja mukaan voivat osallistua niin yrittäjänuoret kuin ketkä tahansa, jotka haluavat olla mukana vaikuttamassa alueensa toimintaan.

Lisätietoja asiasta lähempänä aluevastaava Riikka Ylikauppilalta.