Tapahtumat

Hyvän mielen paikat hanke mukana järjestämässä Pudasjärven Kivapuhe-viikkoa

Kivapuhe-viikkoa vietetään Pudasjärvellä ma 26.2.-la 3.3.2018.

Kivapuhe-viikko on Pudasjärven ikioma tapahtumaviikko, jonka aikana erilaisissa tapahtumissa tehdään näkyväksi ja käsitellään vihapuhetta sekä yhdenvertaisuutta. Viikon ohjelma tarjoaa tekemistä kaikelle kansalle, koko perheelle ja erityisesti nuorille. Teemoihin pureudutaan keskustelujen ja yhdessä tekemisen keinoin. Kivapuhe on puhetta asioista asioiden oikeilla nimillä, mutta se on myös kohtaamisia mukavan tekemisen äärellä.

Kivapuhe-viikon idea juontaa juurensa kansainväliseen rasisminvastaiseen viikkoon, jota vietetään viikolla 12. Kivapuheen myötä halutaan nostaa välitunti ja kahvipöytäkeskusteluihin rasismia vielä laajempi ilmiö, vihapuhe, jonka kohteeksi voi joutua kuka tahansa. Jokaisen ihmisen perustarve on tulla kuulluksi ja kohdatuksi omana itsenään. Vihapuhe kohdistuu yleensä johonkin ihmisen ominaisuuteen ja näin ollen se musertaa ihmisten kokemuksen hyväksytyksi tulemisesta. Vihapuhe voi pahimmillaan olla rikos, mutta lievimmilläänkin se ruokkii pahaa oloa ja vääristyneitä käsityksiä toisten ihmisten paremmuudesta.

Viikon aikana pääsee harjoittamaan kädentaitoja lumen- ja jäänveistopajoissa, opettelemaan street-tanssia, nauttimaan taidokkaiden nuorten musiikkiteatteriesityksestä, laskemaan pulkkamäkeä, keskustelemaan ja kysymään eläviltä kirjoilta ja Kiehumispiste-elokuvan herättämistä ajatuksista, sekä paljon muuta!

Viikkoa järjestämässä Kivapuhe-hanke yhteistyössä Hyvän mielen paikat -hankkeen ja Pudasjärven kaupungin kanssa.