Ajankohtaista

Hyvän mielen paikat -hankkeelle jatkoa Pyhäjoella

Hyvän mielen paikat-hanke saatiin päätökseen Pudasjärvellä ja Tyrnävällä vuodenvaihteessa. Kiitämme Pudasjärveä ja Tyrnävää antoisasta yhteistyöstä.

Jäänveistokurssi käynnissä Pyhäjoella keväällä 2018. Kuva: RJLaitinen

Ilokseni voin kertoa, että Pyhäjoella  jatkamme toimintaansa puolivuotta eli kesään 2019 asti. Hyvän mielen paikat -hanke tuo Pyhäjoelle kevään aikana monipuolista toimintaa sekä erilaisia tapahtumia pyhäjokisille nuorille.

 

 

Tulevien kuukausien aikana yhteistyössä kunnan, paikallisten järjestöjen, nuorten sekä työttömien voimin suunnitellaan, rakennettaan ja toteutetaan nuorten toiveisiin pohjautuvaa toimintaa. Laajalla yhteistyöllä kehitetään kohderyhmän vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja ja samalla opitaan toimintakulttuuriin, jossa mitään ei tarvitse tehdä yksin – yhteistyössä on voima.

Me aloitamme lumen- ja jäänveistoviikolla, jossa opitaan talvirakentamisen perusteet ja luomme yhdessä talviajan kestävän veistosalueen Pyhäjoen keskustaan.

 

Lisäksi kevään aikana päästään suunnittelemaan ja toteuttamaan ammattilaisten opastuksella tapahtumissa käytettäviä kojuja, jotka toimivat esittelypisteinä tai vaikka nukketeatterin näyttämöinä tapahtumissa. Myös monikulttuurisuus on vahvasti läsnä Hyvän mielen paikat-hankkeen loppukaudessa, sillä hanke on yhtenä yhteistyökumppanina kunnan organisoimissa Kohdataan!-illoissa. Iltojen tavoitteena on tuoda yhteen eri kulttuureista tulevia kuntalaisia, purkaa ennakkoluuloja, rakentaa siltoja uusien yhteistyötahojen välille, kehittää olemassa olevia palveluja sekä tietenkin viettää mukavaa aikaa yhdessä toisista oppien.

Puunveisttoa moottorisahalla

Myös miltei perinteiseksi ja suosituksi muodostunut moottorisahalla puunveistoa kurssi järjestetään jälleen kevään aikana.

Hanke huipentuu toukokuussa toteutettavaan nuorten tapahtumaan, joka on nuorten itsensä suunnittelema ja toteuttama. Tapahtumassa on nuorten itsensä näköistä ohjelmaa: musiikkia, työpajoja, hyvää ruokaa. ja mukava tunnelma. Tapahtumatuottamisen kautta nuoret pääsevät vaikuttamaan omaan ympäristöönsä ja oppivat, miten aktiivisella osallistumisella on mahdollista saada aikaan uusia asioita.