Ajankohtaista

Tyrnävän Yösyödään yhdessä -tapahtumalla juhlistetaan yhteistä satoa, satavuotiasta Suomea, 150-vuotiasta Tyrnävää sekä 100 vuotta täyttävää Tyrnävän MTK:ta.

Kun Tyrnävällä järjestetään elokuussa Yösyödään yhdessä -tapahtuma ja katetaan pitkä pöytä pappilan pihapiiriin, niin arvaat varmaan mitä on ruokalistalla? Kyllä, arvasit ihan oikein: Tyrnävällä syödään yhdessä pottuja. Eikä mitä tahansa pottuja, vaan Jussi-varhaisperunaa.

25.8.2017 Tyrnävällä syödään yhdessä Suomi 100 Syödään yhdessä -tapahtuman innoittamana. Erikoista tapahtumassa on, että se järjestetään yöllä. Tuona iltana katetaan pitkä pöytä Tyrnävän vanhan pappilan pihalle, sytytetään lyhdyt ja kynttilät, trubaduuri virittää kitaransa ja Tyrnävän Maaseutunaisten pääkokki Pirjo huutaa: ”Syömään!”. Tämän pöydän äärelle odotamme sataa henkeä yhteiselle illalliselle.

Kaikkihan alkoi siitä, kun Hyvän mielen paikat -hankkeen toiminnoissa perustettiin vanhan pappilan pihapiiriin yhteisöviljelmäpaikka, laatikkopuutarha, ja siinä ryhdyttiin viljelemään yhdessä vihanneksia ja marjoja. Pian heräsi ajatus, että tätä yhteistä viljelyä ja siitä saatavaa satoa pitäisi myös juhlia yhdessä. Ruuaksi päätettiin valmistaa Herkkupottukeittoa Tyrnävän nuorten kehittämän reseptin mukaan. Keittoon tulevat Jussi-nimiset siemenperunat saatiin lahjoituksena Tyrnävän Suomen siemenperunakeskukselta, jonka uutuustuote Jussi on. Potut ja muut keittoon tulevat muut vihannekset on itse kasvatettu pohjoisen auringon alla pappilan pihapiirissä laatikkoviljelmällä.

Ja kun kyseessä on lähiruokatapahtuma, luonnollisesti syönti tapahtuu tässä samassa paikassa, pappilan pihalla. Tarjolla on myös paikallisen myllyn hiutaleista valmistettuja puuroja ja viljoista leivottuja värikkäitä kasvissämpylöitä. Juomana tarjotaan pappilan pihalta kerätyistä viinimarjoista mehustettua mehua.

Tyrnävän kunnan ja Tyrnävän MTK:n historia tuodaan esiin kuvina: Vuosisata ja sataviisikymmentä kuvina –projisointi on nähtävänä koko illan pappilan pihapiirissä.

Tätä tapahtumaa on ollut mukava suunnitella yhdessä. Mukana järjestelyissä ovat olleet Hyvän mielen paikat -hanke, Tyrnävän kunta, Tyrnävän MTK, Tyrnävän Maaseutunaiset sekä vapaaehtoisia aktiiveja. Yösyödään yhdessä -tapahtuma on osa Tyrnävällä tietty 😉 -tapahtumaa. Lämpimästi tervetuloa päivän päätteeksi Tyrnävän pappilan pihalle 25.8.2017 klo 22.30 alkaen!