Leena Markiet

Kuka olen?

Elän arkeani suomalais-hollantilaisen perheeni kanssa Espoosta. Arjessa sekoilemme kolmen kielen kesken ja nautimme matkustelusta silloin kun se oli mahdollista. Sydämeltäni olen varmaankin kansainvälisyyteen taipuvainen citymaalainen. Vapaa-aika koostuu ruuhkavuosien tavallisista askareista sekä kahden koiran silittämisestä, ulkoilusta ja viljely-yrityksistä. Olen melko tuore tulokas koulutustiimissä, sillä aloitin pestissäni 2020 vuoden alussa.

Koulutukseni?

Ensimmäiseltä koulutukseltani olen MMM agronomi Viikistä, jonka vuoksi sielunmaisema vetää säännöllisesti Ähtäriin. Koronavuonna 2020 valmistuin palvelumuotoilijaksi (YAMK, Laurea), suuntauksena erityisesti digitaalisten palvelujen käyttäjäkeskeinen suunnittelu.

Mitä osaan?

Opinnot toivat runsaasti eväitä palveluiden kehittämiseen, fasilitointiin sekä osallistamiseen. Näitä menetelmiä olen hyödyntänyt myös järjestöjen toiminnan kehittämisessä kuin myös strategiatyöpajoissa. Omat vahvuuteni liittyvät erilaisten projektin ja prosessien suunnitteluun, toteutukseen ja läpivientiin, sekä niissä erityisesti asiakkaiden, jäsenten tai sidosryhmien osallistamiseen. Koulutuksissa pyrin keskittymään siihen, että kaikki uskaltaisivat kysyä ja pystyisivät oppia myös toisiltaan. Lisäksi osaamiseeni kuuluu itseoppineena erilaiset graafiset taittotyöt, sekä myös esimerkiksi verkkosivujen suunnittelua ja ylläpitoa. Jos en jotain osaa, niin motivaatiota yleensä löytyy uuden opetteluun! Tällä hetkellä opiskelen markkinointiviestintää.

Aikaisemmat työtehtäväni?

Ennen MSL:le siirtymistä tein opinnäyteprojektia Viikin opetus- ja koemaatilan konseptoinnista lasten ja nuorten ruoantuotannosta kertovaksi oppimisympäristöksi. Aikaisempaa työkokemusta löytyy erityisesti alkutuotantoa läheltä olevasta järjestöpuolesta, kuten MTK:sta ja Pro Luomusta. Olen tehnyt järjestöissä monenlaista viestinnän kehittämistä ja järjestön toiminnan ylläpitoa ja kehittämistä; lanseerannut ja tuottanut podcastia, taittanut lehteä, pyörittänyt hanketta, järjestänyt tilaisuuksia, matkoja jne…

Mitä teen juuri nyt Maaseudun Sivistysliitossa?

Vastaan erityisesti Keskusta-yhteistyöstä, mutta tämän lisäksi teen myös aktiivisesti töitä MTK:n ja Vesaisten kanssa. Työn alla on mm. asiakaspersoonien rakentamista palvelujen ja viestinnän suunnittelun tueksi.