Kim Tamio

Hullu tiedemies, jonka tehtävänä on pelastaa maailma? Pöllähtänyt innovaatio(s)ekonomi, koska ei kaavoissa pysymällä ole ikinä mitään innovaatioita ole keksitty, lähinnä onnistuttu toistamaan toiseuksien kuvia?

Oman elämänsä aktiivi? Aktiivi, jonka ajatusten paino ajoi maailmalta juurillensa tarkkailemaan ja muuttamaan käsityksiään ja olemistaan pelkän sanaseppoilun lisäksi – ei löytynyt onni megalopoleista noista kulttuurin kuvista.

Optimaalisen otteen tavoittelija: toki. Haihattelija: toisinaan varsin tarpeellista. Dogmaatikko: allerginen. Luonnollinen lentäjä: kyllä, osaan lentää kotkan lailla taivaspurjehtien. Ruohonjuurien tarkkailija: kyllä.

Kirjasuositus: Zen ja moottoripyörän kunnossapito, Robert Pirsig. Luovuus: intohimo ja edellytys uudelle. Hajamieli: tunnustan. Inhoan: teeskentelyä. Nyt soi: Ei aurinko milloinkaan laske.

Pidätän oikeuden muuttaa mieltäni uuden tietämyksen valossa, sillä tieto on aina täydestä vajavaista. 

Löysin tieni ajatuspajauttelemaan, koska monitahoiset ympäristöongelmat ovat pistäneet syvälle sisimpääni ja alkaneet kirvoittaa monitahoisia ajatuskokeita mahdollisista tulevaisuuksista, joiden kaavailu ja puntarointi kuuluu nyt toimenkuvaani Ajatuspaja Alkion kolmannen tien kohtuutalous- tutkimusprojektissa. Koitan tavoittaa kaavailuissani metsäsuomalaisen mielenmaiseman yksinkertaisuuden arvokkuutta ryyditettynä nykyajan kehityksen karkeilla ja mausteilla maailmalta.

Kutsun kanssa-ajattelijoita esittelemään kirkkaimpia visioitaan ja tapojaan uudistuneista elämäntavoista, joiden juuret olisivat tukevasti puhtaassa maassa ajatusten hedelmien kurkotellessa kohti aurinkoa ravinnoksemme. Keskustellaanko tästä asiasta?