Heidi Simppala

Olen Maaseudun Sivistysliitossa uusi työntekijä, mutta olen seurannut liiton toimintaa suurella mielenkiinnolla jo pitkään, joten uusi toimintaympäristö ja menetelmät tuntuvat heti tutuilta. Olen erityisen kiinnostunut osallisuudesta ja yhteisöllisyydestä, joihin olen keskittynyt myös opinnoissani.

Koulutukseltani olen kuvataiteilija, kuvataidekasvattaja (TaM) ja viittä vaille valmis palvelumuotoilija (TaM). Kuvataidekasvatuksessa minua kiinnostavat erityisesti yhteisö- ja ympäristötaide ja palvelumuotoilussa luovat osallistamisen menetelmät. Innolla odotan pääseväni soveltamaan osaamistani kuntien kehittämistyössä.

Suurimman osan työvuosistani olen toiminut kuvataideopettajana taidekouluissa ja kansalaisopistoissa. Työhistoriani on varsin värikäs ja siihen mahtuu niin radion uutistoimittajan kuin matkaoppaankin työtä. Ennen Maaseudun Sivistysliittoon siirtymistä koordinoin valtakunnallista yhdistysten Toimeksi-verkostoa.

Uskon, että voin hyödyntää monipuolista historiaani työssäni Kunta olemme me -hankkeen yhteisökehittäjänä (80 %). Työpisteeni sijaitsee Oulussa, jonne palasin tehtyäni mutkan synnyinkaupunkiini Rovaniemelle. Lappi ja luonto ovat minulle tärkeitä. Tykkään patikoida, marjastaa ja sienestää sekä ihan vaan ladata akkuja luonnossa. Kehoa ja mieltä huollan myös joogaamalla, laskettelemalla ja suppaamalla. Lisäksi olen kiinnostunut taiteista sekä kaikenlaisesta tuunailusta ja värkkäilystä.