Hanne Karttunen

Koulutussuunnittelija

Kuka olen

Olen luonnonrauhaan kaipaava kaupunkilainen, ikuinen oppija ja unelmoija. Palasin juurilleni Savoon vietettyäni lähes 20 vuotta pääkaupunkiseudulla. Elämä Puijon kupeessa sopiikin minulle loistavasti, kun olen lähellä luontoa ja kuitenkin aivan kaupungin sykkeen läheisyydessä. Vapaa-aikani kuluu pääasiassa Afro-Latin paritanssien merkeissä, luonnossa kävellen tai käsitöiden parissa puuhaillen. Olen koulutustiimin tuorein jäsen ja aloitin työni Maaseudun Sivistysliitossa kesällä 2022 Suvi Kaljusen vuorotteluvapaan sijaisena.

Mitä osaan

Olen moniosaaja niin koulutukseni kuin työkokemukseni puolesta. Viestintä, kehittäminen ja projektinomainen työskentely ovat olleet mukana tavalla tai toisella oikeastaan kaikessa tekemisessäni vuosien saatossa. Työotteeni on valmennuksellinen ja pidän vuorovaikutusta, vertaisoppimista ja yhdenvertaisuutta tärkeinä elementteinä koulutuksissa ja kaikessa tekemisessä. Olen työskennellyt paljon erilaisten digitaalisten järjestelmien parissa ja omaksun uudet työkalut nopeasti.

Aikaisemmat työtehtäväni

Ennen kuin tulin Maaseudun Sivistysliittoon, toimin työ- ja uravalmennuksen parissa järjestöpuolella, yrityksessä ja kuntasektorilla. Sitä ennen työskentelin useiden vuosien ajan metsäteollisuudessa viestinnän, markkinoinnin ja henkilöstön kehittämisen tehtävissä. Ison osan työurastani olen toiminut kansainvälisissä tiimeissä ja tottunut työskentelemään myös englanniksi.

Koulutukseni

Pohjakoulutukseltani olen tradenomi. Sittemmin olen opiskellut myös sisustajaksi, yhteisöpedagogiksi (AMK) ja ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi (LCF Life Coach®). Olen käynyt myös paljon erilaisia kursseja ja koulutuksia töideni ohella. Uskon, ettei vierivä kivi sammaloidu ja opiskelen mielelläni uusia asioita myös vapaa-ajalla.

Mitä teen juuri nyt Maaseudun Sivistysliitossa

Koulutussuunnittelijana osallistun jäsenjärjestöjemme koulutusten suunnitteluun ja kehittämiseen. Nyt alkuvaiheessa olen työskennellyt erityisesti MTK:n ja Eläkeliiton projekteissa sekä sisäisen tuotekehityksen parissa.