Blogi

Helka Ketonen - toukokuu 5, 2017

Syötävässä Puistossa yhdistyy sirkus, tango ja kaupunkiviljely

Syötävän Puiston toiminta saa uutta potkua, kun uutena koordinaattorina ja tapahtumatuottajana aloittaa kulttuurin monitaituri Antti Suniala.

Antti Suniala, Syötävän Puiston tapahtumatuottaja 2017

Suniala on kiertänyt maailmaa sekä sirkustaiteilijana että argentiinalaisen tangon DJ:nä ja toiminut mm. sosiaalisen sirkuksen projekteissa Thaimaassa ja Kambodzassa. Hän opiskelee Humanistisessa Ammattikorkeakoulussa kulttuurituotantoa ja toimii kansainvälisen Tango Frostbite -festivaalin tuottajana. Eettinen ja ympäristöystävällinen ruoantuotanto kuin myös elävä kaupunkikulttuuri ovat olleet hänelle aina tärkeitä asioita. Asuessaan Berliinissä hän sai inspiraatiota kaupunkilaisten rohkeasta omatoimisesta elämänasenteesta ja kaupunkiviljelmien raikkaasta ilmapiiristä.

”Syötävässä Puistossa Helsingissä yhdistyy moni upea asia”, kertoo Suniala ja jatkaa: ”Saimme viime vuonna yli 300 talkoolaista hoitamaan yhdessä viljelyksiä ja järjestämämme luennot ja työpajat olivat myös suosittuja. Tänä vuonna pyrimme avaamaan Syötävää Puistoa vielä enemmän ulospäin ja luomaan siitä todellisen kaupunkilaisten olohuoneen ja keitaan, jonne halutaan tulla talkoisiin, piknikille, nauttimaan elävästä musiikista ja tapaamaan erilaisia ihmisiä.”

Syötävän Puiston uutuuksiin kuuluukin kesä-elokuussa viikoittainen kulttuurikahvila, jonka vetäjiksi kutsutaan myös erilaisia taiteilijoita, kulttuuripersoonia, ryhmiä ja yhdistyksiä. Luvassa on myös Antti Sunialan itsensä vetämiä työpajoja jongleerauksesta ja argentiinalaisesta tangosta!

”Haluamme tarjota kävijöille uusia kokemuksia ja esimerkiksi yhdistyksille tilan ja mahdollisuuden kertoa toiminnastaan sekä harjoittaa myös pienimuotoista varainhankintaa kahvilatoiminnalla.” Taiteilijoita kutsutaan myös hakemaan lyhytkestoisiin residensseihin Syötävän Puiston punaiseen torppaan ja vaikuttamaan alueen ohjelmaan ja ilmapiiriin. ”Toivomme että kaupunkilaisten aktiivisuus Syötävässä Puistossa kasvaa ja he voivat vaikuttaa omaan ympäristöönsä ja tehdä paikasta mieleisen. Tämä idyllinen ympäristöhän on otollista maaperää kaikenlaiselle toiminnalle ja yhdessäololle, ja toivotamme tervetulleiksi erikoisetkin ehdotukset klovnerian työpajoista ympäristötaiteen tempauksiin.”

Syötävän Puiston viljelytoiminta jatkuu viimevuosien tapaan. Puutarhakasvattaja Pinja Sipari vastaa alueen viljelytoiminnasta ja ohjaa siihen liittyvät talkoot ja sadonkorjuun.

Tervetuloa Syötävän Puiston ensimmäisiin talkoisiin keskiviikkona 17.5. klo 17-19 ja kesän avajaisiin samana iltana klo 19-20. Silloin tutustumme toisiimme ja nostamme maljan tulevalle kasvukaudelle.

Seuraa ja osallistu Syötävän Puiston toimintaan myös somessa:

Facebook-sivu: @SyötäväPuisto

Instagram ja Twitter: #syotavapuisto

Yhteydenotot ja lisätiedot: Antti Suniala, antti.suniala@msl.fi

Syötävän puiston osoite: Mustikkamaanpolku 10, Helsinki