Blogi

Vilma Leminen - heinäkuu 11, 2017

Kesäharjoitteilijan kesätervehdys

Terve!

Nimeni on Vilma Leminen ja työskentelen tänä kesänä kesäharjoittelijana MSL:n kulttuuritiimissä Helsingin toimistolla tittelillä ”organisaatiotaiteilija”.

Aloitin kesätyöni jo vähän kevään puolella, koska innostuin tekemään pienen animaatio mainoksen Ilomantsissa järjestettävään Karhufestivaalitapahtumaan. Tällainen karhu ja puunveistäjä tarina animaatiosta syntyi:

Opiskelin animaatiota keväällä Unkarissa ja kerkesin juuri ja juuri tulemaan takaisin Suomeen ennen kuin kesätyöni alkoivat.

Olin kuitenkin innoissani kuin pieni leppäkerttu uudesta työpaikastani ja mahdollisuudesta rupatella ja näppäillä suomeksi. Vuodet ulkomailla (Ruotsi, Unkari) ovat herättäneet minussa uuden uteliaisuuden suomalaista kulttuurielämää kohtaan. Kesätyö Maaseudun Sivistysliitossa oli siinä mielessä napakymppi.

Olen aiemmat kesät toiminut mm. kuvataideopettajana, lihakauppiaana ja tarjoilijana kotikaupungissani Porvoossa. Toimistotyön salat ovat siten vielä olleet minulle tuntemattomia. Oli kummallista alussa tottua ajatukseen, että sähköpostien lukeminen, ideoiminen ja inspiraation hakeminen netistä olisi osa työkuvaani. “Onko ihan okei googlata asioita?” kysyin pomoltani, joka nyökkäsi hymyillen takaisin.

Toimistotyöntekijä täydessä vauhdissa

Olen viihtynyt hyvin työssäni eri hankkeiden ja tapahtumien parissa. On ollut hienoa saada tilaisuus kehittää ja testata ideoita ja miettiä eri ratkaisuja. Tuntuu siltä, että saan jättää omia jälkiä MSL:n kulttuuritiimin työhön.

Työ kulkeekin myös helposti mukanani bussilla Porvooseen ja asettuu viereeni kotisohvalle. Telkkaria katsellessa illalla ajattelen miten kana kylttejä voisi maalata ja koristella hienosti eri väreillä ja materiaaleilla. Kissani katsoo ihmeissään, kun kerron sille ympäristöluotsaus-koulutuksesta, joka minusta kuulostaa todella kiinnostavalta hankkeelta. Kissani häivyttyä ja kesäillan hämärtyessä hiippailen vielä pikaisesti ulos kotipihani siiliä tervehtimään. Olemme aloittaneet yhteisen, mutta hieman hämärän videoprojektin, josta toivottavasti syntyy pienimuotoinen mainos.

Palaan vielä blogi-kirjoituksella kesän lopussa kertoakseni teille mitä kaikkea muuta kesäharjoittelijan ajatuksissa ja työpöydällä tapahtuu.

Kana-kylttien valmistelua Syötävään Puistoon Helsingin Mustikkamaalle