Blogi

Suvi Kaljunen - joulukuu 17, 2018

Fasilitointia, piirien parantamista ja verkko-opistoa

Yhdistyskehittämisen vuosi on ollut työntäyteinen ja antoisa. Koulutusyhteistyö jäsenjärjestöjen kanssa laajeni keskustakentän suuntaan, kun Heli Lehtilä aloitti koulutussuunnittelijana vuoden alussa. Keväällä järjestettiin jäsenjärjestöjen edustajille koulutusta fasilitointiin Vilma Mutkan johdolla, ja syksyllä tehtiin laaja koulutustapahtumien sarja Eläkeliiton kanssa. Verkko-opistoa kehitettiin edelleen kaikkien jäsenjärjestöjemme käyttöön, ja se sai kesällä uuden, käyttäjäystävällisemmän ilmeen. Loppuvuodesta laajensimme työkalupakkiamme Adobe connect -webinaari- ja etäkokousjärjestelmällä. Meillä on sen käytöstä hyviä kokemuksia Bisnestä keittiönpöydältä -hankkeen webinaarien toteuttamisessa, ja voimme nyt tarjota webinaareihin liittyvää koulutustoimintaa jäsenjärjestöillemme – ota yhteyttä, niin suunnitellaan asiaa eteenpäin yhdessä.

Katse tulevaan

Olemme perehtyneet vuoden mittaan myös Sitran kehittelemään Erätauko-menetelmään ja järjestämme aiheesta koulutuspäivän jäsenjärjestöjemme edustajille 15.1.2019, mukaan mahtuu vielä muutama, lue lisää ja ilmoittaudu pian!

Vuodenvaihteen myötä koulutustiimimme saa myös vahvistusta, kun joukkoomme liittyy uusi koulutussuunnittelija Heidi Siivonen. Heidi on toiminut ruuan ja ravitsemuksen sekä järjestötyön parissa, ja häntä kiinnostavat erityisesti some-viestintä ja sen tarjoamien erilaisten formaattien hyödyntäminen, kiertotalous ja resurssiviisaus sekä monenlainen uuden kehittäminen ja toiminta yhdessä yhdistysten ja ihmisten kanssa. MTK-yhteistyö tulee olemaan Heidin keskeistä työkenttää.

Järjestöt mukaan lukutaitokoulutukseen

Maaseudun Sivistysliitto on mukana maahanmuuttajien lukutaitokoulutuksen uusien menetelmien kehittämisessä, ja tarvitsee siihen avukseen jäsenjärjestöjään. Opettaa ei tarvitse, vaan avata ovia toimintaan ja ympäröivään yhteisöön joko omin voimin tai yhdessä muiden yhdistysten kanssa.

MSL tarjoaa toimintaan tukea sekä valtionavun että yhdessä pohtimisen, suunnittelun, materiaalien ja ohjauksen tai tarvittaessa koulutuksen myötä. Lue lisää lukutaitovalmennuksen esitteestä.